Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băncile care finanţează preluarea Twitter de către Elon Musk au renunţat la planurile de a vinde datoriile investitorilor

reuters.com
elon musk twitter

Băncile care furnizează o finanţare de 13 miliarde de dolari pentru achiziţia de către CEO-ul Tesla, Elon Musk, a Twitter au abandonat planurile de a vinde datoriile investitorilor din cauza incertitudinii legate de profiturile şi pierderile companiei de social media, au spus persoane familiarizate cu problema, transmite Reuters.

Băncile nu vor sindicaliza datoriile, aşa cum este tipic cu astfel de achiziţii, şi intenţionează, în schimb, să le menţină în bilanţ până când va creşte interesul investitorilor, au spus sursele.

Băncile, care includ Morgan Stanley, Bank of America şi Barclays, au refuzat să comenteze, conform news.ro.

Reprezentanţii lui Musk şi Twitter nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Musk a fost de acord să plătească 44 de miliarde de dolari pentru Twitter, în aprilie, înainte ca Rezerva Federală să înceapă să majoreze ratele dobânzilor în încercarea de a combate inflaţia.

Acest lucru a făcut ca finanţarea achiziţiei să pară prea ieftină în ochii investitorilor de credit, aşa că băncile ar trebui să suporte un impact financiar de sute de milioane de dolari pentru a scoate din contabilitate datoriile.

De asemenea, comercializarea datoriilor a fost împiedicată de incertitudinea din jurul încheierii tranzacţiei.

Musk a încercat să iasă din înţelegere, argumentând că Twitter l-a indus în eroare cu privire la numărul de conturi de spam de pe platformă şi a acceptat abia la începutul acestei luni să respecte termenul limită de 28 octombrie, al unui judecător din Delaware pentru a închide tranzacţia.

El nu a dezvăluit detalii despre noua conducere şi planul de afaceri al Twitter, iar mulţi investitori în datorii se abţin până când vor obţine mai multe detalii în acest sens, au spus sursele.

Pachetul de datorii pentru tranzacţia Twitter constă din împrumuturi cu rating junk, care sunt riscante din cauza cantităţii de datorii pe care compania le asumă, precum şi obligaţiuni garantate şi negarantate.

Creşterea ratelor dobânzilor şi volatilitatea mai largă a pieţei i-au împins pe investitori să evite anumite datorii cu rating junkit. De exemplu, băncile de pe Wall Street, în frunte cu Bank of America, au suferit o pierdere de 700 de milioane de dolari în septembrie, din cauza vânzării unor datorii de aproximativ 4,55 miliarde de dolari care sprijină cumpărarea prin datorii a companiei de software de afaceri Citrix Systems.

În septembrie, un grup de bănci a anulat eforturile de a vinde datorii de aproximativ 4 miliarde de dolari care au finanţat acordul Apollo Global Management de a cumpăra active de telecomunicaţii şi broadband de la Lumen Technologies, după ce nu au găsit cumpărători.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.