Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băncile din Grecia închise. MAE le cere turiștilor să aibă cash la ei

cash euro

Premierul elen Alexis Tsipras a confirmat duminică închiderea temporară a băncilor din Grecia, relatează AFP. MAE le cere turiștilor să aibă destui bani cah pentru a putea plăti din cauză că plata cu cardul este blocată.

Surse apropiate de dosar precizaseră anterior că băncile elene şi Bursa de la Atena vor rămâne închise luni.

Turiştii care se află în Grecia şi orice persoană care deţine o carte de identitate emisă într-o ţară străină nu vor fi vizaţi de măsurile de limitare a retragerilor bancare de la bancomate decise de guvernul grec, a anunţat executivul elen în noaptea de duminică spre luni, relatează AFP.

'Toţi cei care vizitează sau sunt pe punctul să viziteze Grecia sunt informaţi că măsurile de control al capitalurilor anunţate în urmă cu câteva ore nu se aplică în cazul celor care doresc să facă tranzacţii şi retrageri cu o carte de credit emisă în ţara de origine', se arată într-un comunicat al guvernului elen ce dă asigurări, în plin sezon, turiştilor străini care constituie un motor vital pentru economia ţării.

În același timp Ministerul Afacerilor Externe le cere turiștilor români aflați în Grecia ai aibă asupra lor bani lichizi pentru a preîntâmpina probleme cauzate de neputința folosirii cardurilor de credit sau de debit deoarece în ciuda asigurărilor autorităților sau semnalat multe cazuri când plata cu cardul a fost refuzată.

”Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care călătoresc în Grecia să aibă asupra lor suficienți bani lichizi pentru acoperirea tuturor cheltuielilor în eventualitatea unor întreruperi ale activităților bancare în această țară.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe atenționează asupra duratelor mari de așteptare provocate de suprasolicitarea serviciilor bancare din Grecia.

Ambasada României la Atena și Consulatul General de la Salonic împreună cu Centrala MAE monitorizează îndeaproape evoluțiile, inclusiv din perspectiva unor eventuale repercusiuni asupra serviciilor turistice în actualul context economic din Grecia.”, se spune într-un comunicat remis redacției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.