Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băncile, protejate prin ordonanță de urgență, în dauna companiilor

arhiva personala
Stefan Oprea

Din blocarea economiei pe timp de coronavirus, ar trebui să piardă toată lumea, respectiv pierderile să fie cât de cât distribuite între actorii economici implicați. Dar lucrurile nu stau așa. Ordonanța cu amânarea ratelor are grijă ca băncile să iasă fără pierderi din criză.

Este ceea susține și fostul ministru al mediului de afaceri, Ștefan Radu Oprea, care observă că într-un moment în care „solidaritatea ar fi fost cel mai bun răspuns” a plăti dobândă la dobândă nu este în nici un caz o soluție:

„Cîțu a ales din nou. Băncile si atât. Sau cel putin asta a priceput el, pentru că sunt bănci cu capital românesc care au ințeles nevoia de sprijinire a celor cu credite și care se află in dificultate din cauza pandemiei de Coronavirus. Covid 19 a atins și economia românească. Cîțu nu le-a făcut un bine nici românilor, nici acestor bănci. Să plătim dobânda la dobândă nu este o soluție.”

„Dobândă la dobândă” înseamnă că, la expirarea intervalului de amânare, cel creditat va plăti o rată calculată după o sumă totală care include și dobânzile acumulate în perioada de amânare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.