Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bangladesh: Cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa, iar câteva zeci sunt date dispărute după naufragiul unui vas

www.operationworld.org
Bangladesh

Cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa, iar câteva zeci sunt date dispărute după naufragiul unui vas care transporta musulmani rohingya refugiaţi din Myanmar, a anunţat luni paza de coastă din Bangladesh, transmite AFP, conform agerpres.ro

"Erau aproape o sută de persoane la bord", a declarat un responsabil al pazei de coastă, Alauddin Nayan. 

Din totalul pasagerilor, mai puţin de 40 erau adulţi, iar "restul copii", potrivit mărturiilor supravieţuitorilor, a precizat comandantul. 

Noul naufragiu s-a produs duminică seară nu departe de localitatea de coastă Galachar, în Golful Bengal, unde etnicii rohingya înfruntă de mai multe săptămâni o mare agitată, pentru a fugi de violenţele din Myanmar. 

Luni dimineaţă, au fost găsite 12 corpuri: "Zece copii, o femei în vârstă şi un bărbat", potrivit pazei de coastă care a salvat mai mulţi supravieţuitori din mare. 

Potrivit autorităţilor din Bangladesh, pasagerii s-ar fi putut să ajungă la ţărm în Myanmar, naufragiul având loc nu departe de coatele birmane. 

ONU consideră că armata birmană şi miliţiile budiste desfăşoară o epurare etnică împotriva minorităţii musulmane. 

Acuzată că incendiază sate pentru a-i constrânge pe musulmani să fugă, armata birmană a afirmat vineri că vina aparţine rebelilor din această etnie. Autorităţile birmane interzic accesul în zona de conflict. 

După câteva zile de acalmie, exodul musulmanilor rohingya spre Bangladesh a fost reluat, în principal din cauza lipsei de alimente în vestul Myanmar, unde suferinţa este "de neimaginat", potrivit ONU. 

În fiecare zi, circa 2.000 de membri ai comunităţii musulmane rohingya fug din statul birmanez Rakhine cu destinaţia Bangladesh, unde au ajuns deja 515.000 dintre ei din cauza violenţelor izbucnite pe 25 august, a informat Organizaţia Internaţională pentru Migraţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.