Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bangladesh înregistrează o creştere a numărului de cazuri de febră dengue

suntfericita.ro
febra

Bangladesh înregistrează o creştere a numărului de cazuri de febră dengue.

Bangladesh a înregistrat o creştere semnificativă a cazurilor de febră dengue luna aceasta, cu 5.732 de cazuri şi 34 de decese, transmite agenţia Xinhua.

Cifrele, raportate marţi de Direcţia Generală a Serviciilor de Sănătate (DGHS), aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii, indică o creştere a numărului de cazuri de febră dengue în Bangladesh la 7.754 în acest an, conform Agerpres.

Potrivit datelor DGHS, 145 de noi cazuri de febră dengue, dintre care 104 în capitala Dacca, au fost raportate în cele 24 de ore până la ora locală 8:00, marţi, zi în care au fost înregistrate două decese.

Un număr de 34 de decese au fost raportate în iunie, două în mai, două în aprilie, două în februarie şi şase în ianuarie, conform DGHS.

În luna iunie au fost înregistrate 5.732 de cazuri noi de febră dengue, după ce în luna anterioară, mai, 1.036 de persoane au fost infectate cu această boală virală.

Numărul cazurilor noi de infectare indică o tendinţă în creştere rapidă a transmiterii bolii în capitala statului Bangladesh.

Perioada musonului, din iunie până în septembrie, reprezintă sezonul febrei dengue în Bangladesh, ţară cu risc ridicat de boli transmise de ţânţari.

Guvernul din Bangladesh a solicitat agenţiilor de stat să îşi sporească eforturile de stopare a răspândire a bolii transmise de mai multe specii de ţânţari din genul Aedes.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.