Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banksy a publicat cea mai nouă creație a sa: Un desen mural din Port Talbot descrie poluarea cu care se confruntă oraşul galez

news.ro
banksy poluare

Artistul britanic Banksy a publicat pe site-ul şi pe contul lui de Instagram imagini cu cea mai nouă creaţie a sa, un desen mural plasat pe peretele unui garaj din Port Talbot care descrie poluarea cu care se confruntă oraşul galez, scrie news.ro.

Privit dintr-o parte, un copil cu o sanie pare că se bucură de zăpadă, încercând să prindă fulgii cu limba, însă, din celălalt unghi, zăpada este, de fapt, cenuşă.

În videoclipul publicat pe Instagram, imaginile captate cu o dronă sunt însoţite de cântecul „Little Snowflake”. Camera filmează desenul, apoi se ridică, dezvăluind oraşul industrial.

Ian Lewis, muncitor în oţelărie, a fost surprins să descopere că Banksy a lucrat pe zidul garajului său, scrie The Guardian. „Sunt puţin copleşit acum, să fiu sincer. Fanii lui Banksy au venit să îl vadă”.

Citește și: Jocul 'Kids - o afacere de succes' a fost omologat de Ministerul Educaţiei Naţionale

Un consilier local a spus: „Este foarte inteligentă plasarea lucrării. O priveşti şi vezi furnalul în fundal. Suntem încântaţi. Am scris deja consiliului şi trebuie să o asigurăm cât mai curând”.

Anul acesta, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a spus că Port Talbot este cel mai poluat loc din Marea Britanie. În luna mai, consiliul Neath Port Talbot a spus că datele OMS sunt greşite, iar organizaţia s-a scuzat pentru eroare.

Originar din Bristol, Banksy - despre care se spune că ar fi Robert Del Naja, membru al grupului Massive Attack - a devenit cunoscut pentru desenele murale amplasate în diverse oraşe ale lumii, lucrări care abordează teme sociale şi de mediu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.