Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jocul 'Kids - o afacere de succes' a fost omologat de Ministerul Educaţiei Naţionale

captura TV
Ministerul Educatiei

Jocul 'Kids - o afacere de succes' lansat de Asociaţia pentru Promovarea Performanţei în Educaţie (APPE) în parteneriat cu Alpha Bank România şi dezvoltatorul Tara Interactive a fost omologat de Ministerul Educaţiei Naţionale, potrivit unui comunicat al băncii, scrie Agerpres.

Conform documentului, "Kids - o afacere de succes' este o combinaţie de jocuri educaţionale, rezolvarea problemelor şi chestionare. Conţinutul educaţional al aplicaţiei aduce în atenţia copiilor primele noţiuni de educaţie financiară şi antreprenoriat, cum ar fi economisirea, gestionarea cheltuielilor, sau stabilirea de obiective. 

'În predarea educaţiei financiare în şcolile din România, urmărim aplicarea celor mai bune practici din Uniunea Europeană (recomandate atât de OECD, cât şi de BCE) cum ar fi: utilizarea aplicaţiilor informatice sau digitalizarea manualelor. Educaţia financiară reprezintă inovaţie în educaţie prin metodele şi tehnicile moderne de predare utilizate, prin dezvoltarea creativităţii şi gândirii logico-matematice la elevi, prin îmbinarea formalului cu non-formalul şi prin interdisciplinaritatea materiei de studiu (sunt îmbinate noţiuni de matematică financiară, limba română, desen, istorie, geografie, comunicare, antreprenoriat etc)' a declarat Ligia Georgescu-Golosoiu, preşedinte APPE. 

Aplicaţia este destinată copiilor din clasele primare, iar odata cu omologarea primită din partea Ministerului Educaţiei Naţionale va putea fi folosită ca suport în cadrul orelor de educaţie financiară.

Citește și: Julio Iglesias va fi recompensat cu premiul 'Lifetime Achievement' pentru întreaga carieră

'Educaţia financiară este o prioritate pentru Alpha Bank România, concretizată în sprijinirea a numeroase iniţiative din acest domeniu: de la Olimpiada Micilor Bancheri, editarea de manuale de educaţie financiară şi până la această primă aplicaţie de educaţie financiară pentru copiii din clasele primare. Suntem onoraţi de parteneriatul durabil cu Asociaţia pentru Promovarea Performanţei în Educaţie şi adresam pe această cale mulţumiri tuturor celor care şi-au adus contribuţia la realizarea acestui proiect temerar' a declarat Tiberiu Mercurian, director Direcţia Marketing, Alpha Bank România. 

Aplicaţia "Kids - o afacere de succes' este disponibilă pentru descărcare pe iOS şi Android din paginile dedicate aplicaţiilor, dar şi de pe www.alphabank.ro şi www.appe.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.