Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Român care trăiește lângă Casa Albă: Un elicopter Black Hawk a coborât să împrăștie manifestanți

captură TV
Washington proteste sua

Bogdan Banu, un român stabilit în Washington, lângă Casa Albă, a explicat marți la Digi24 că în manifestațiile fără precedent din ultimele decenii sunt implicate două grupări:

  • „Nici nu trebuie sa dau drumul la TV, trebuie doar sa ma uit pe geam si vad mare parte din ce se intampla. Aseara erau cel putin 5 elicoptere care survolau. A coborat un elicopter BlackHawk sa imprastie manifestanti care incepusera sa vandalizeze magazine. Am vazut petarde si grenade lacrimogene aruncate în spatele blocului pentru a dispersa manifestanti”, a declarat acesta.
  • „Vorbim de doua grupuri de participanti. Am si eu prieteni pasnici care au fost, care respecta regulile impuse de primarie. Dar exista si un alt grup care profita de aceste manifestari si odata cu lasarea serii scopul lor este de a vandaliza, de a fura. Chiar un magazin de la mine din cladire a fost vandalizat acum doua seri. Au fost arestari in fata blocului. Grupuri care incercau sa intre in magazin erau respinse de politie”, a mai spus Bogdan Banu.

Cel puţin cinci agenţi de poliţie au fost răniţi prin împuşcare în cursul protestelor violente izbucnite în Statele Unite după moartea unui afro-american în timp ce era imobilizat brutal de poliţişti, iar Secret Service a instituit un perimetru de securitate în jurul Casei Albe.

Serviciul american de protecţie a demnitarilor (Secret Service) a închis marţi mai multe străzi din jurul Casei Albe, pentru protejarea preşedintelui Donald Trump, care în urmă cu câteva zile a fost transferat scurt timp într-un buncăr, pe fondul violenţelor, relatează agenţia de presă Reuters. Conform postului Fox News, zeci de agenţi Secret Service au fost răniţi în ultimele zile în operaţiunile de îndepărtare a protestatarilor violenţi în Washington D.C.

În alte oraşe din SUA, cinci agenţi de poliţie au fost răniţi marţi dimineaţă în incidente armate produse în cursul protestelor.

În numeroase oraşe din Statele Unite au loc proteste violente faţă de moartea unui bărbat de culoare, George Floyd, în timp ce era imobilizat de poliţişti în oraşul Minneapolis.

Preşedintele Donald Trump a avertizat că ar putea mobiliza membri ai Armatei americane pentru restabilirea ordinii.

Citește și: De ce a răbufnit Marcel Ciolacu la Antena 3 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.