Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barack Obama se dezlănțuie împotriva lui Donald Trump: 'Mulţi dintre cei responsabili nici măcar nu se prefac a fi la conducere'

trump obama

Fostul preşedinte american Barack Obama a criticat, într-un discurs susţinut sâmbătă, administraţia Trump pentru felul în care a gestionat criza sanitară provocată de noul coronavirus.

Rareori un fost preşedinte american s-a pronunţat referitor la acţiunile celui aflat în funcţie. Comentariile făcute de Obama vin după ce Donald Trump a scris săptămâna aceasta, într-un mesaj publicat pe Twitter, că fostul preşedinte ar trebui chemat să dea explicaţii în Senat, scrie news.ro.

Citește și: Descindere în forță a Poliției la proprietarii de restaurante și terase. Au fost puși să semneze că nu deschid terasele de săptămâna viitoare

„Să fim sinceri, o boală ca aceasta nu face decât să sublinieze inegalităţile şi greutăţile suplimentare cu care comunităţile afro-americane se confruntă dintotdeauna în această ţară”, a spus Obama la începutul discursului adresat absolvenţilor universităţilor înfiinţate în special pentru a deservi comunităţile afro-americane. „Observăm asta în impactul disproporţionat al Covid-19 asupra comunităţilor noastre”, citează The Guardian.

În discurs, Obama a criticat răspunsul federal la criză: „Mulţi dintre cei responsabili nici măcar nu se prefac a fi la conducere”.

Citește și: Marcel Vela, mesaj de ultimă oră! Noi precizări despre situația persoanelor infectate. Cu cât a crescut numărul

Până în prezent, Statele Unite au înregistrat peste 1,4 milioane de contaminări, iar mai mult de 88.000 de oameni au murit din cauza noului coronavirus. O mare parte dintre cei bolnavi aparţin comunităţilor de culoare. În plus, zeci de milioane de oameni şi-au pierdut locurile de muncă.

„Nu sunt vremuri normale. Vi se cere să vă găsiţi drumul într-o lume care se confruntă cu o pandemie devastatoare şi cu o teribilă recesiune”, le-a mai spus Obama absolvenţilor.

Citește și: Cristoiu, atrage atenția: ‘Falimentul nu vizează multinaționalele, tefeliștii, bugetarii, ci clasa de mijloc’

El a adăugat că nedreptăţile în cazul afro-americanilor nu sunt puţine, dând exemplu uciderea lui Ahmaud Arbery, un alergător de culoare neînarmat, împuşcat de un fost poliţist din Georgia care l-a urmărit împreună cu fiul lui, în plină zi, printr-un cartier.

„Vedem asta când un bărbat de culoare iese să alerge şi unii simt nevoia să îl oprească, să îl chestioneze şi să îl împuşte, dacă el nu se supune interogatoriului lor. (...) Dacă lumea va deveni mai bună va depinde de voi”, a mai afirmat fostul preşedinte.

Citește și: VIDEO Șerban Nicolae, atac furibund! ‘Cât despre țâfna penelistă; Incompetența și iresponsabilitatea guvernanților peneliști agravează criza’

Deşi Barack Obama a evitat să critice acţiunile lui Trump din ultimii an, într-o convorbire telefonică dezvăluită săptămâna trecută, el a descris răspunsul Guvernului la epidemie ca „un dezastru haotic absolut” şi s-a întrebat dacă decizia Departamentului de Justiţie de a renunţa la acuzaţiile aduse fostului consilier pe probleme de securitate naţională Michael Flynn ar putea pune în pericol „statul de drept” în SUA.

Remarcile l-au făcut pe liderul Senatului, Mitch McConnell, să îi transmită fostului preşedinte „să îşi ţină gura”. În ultima săptămână a apărut online şi #Obamagate, pe care un fost analist CIA l-a descris ca „hashtag în căutarea unui scandal”.

Citește și: Reacție, după ce ÎPS Teodosie a împărtășit cu aceeași linguriță: ‘Actul de împărtășire nu este ilegal’

Înainte de Obama, absolvenţilor le-au vorbit muzicieni şi actori precum Steve Harvey, Anthony Hamilton, Doug E Fresh, Wyclef Jean, Common şi Kevin Hart.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.