Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbat acuzat că a ajutat la uciderea ministrului de externe srilankez în 2005, condamnat la şase ani şi 10 luni de închisoare de un tribunal din Germania

judecator justitie

Un bărbat acuzat că a ajutat la uciderea ministrului de externe srilankez în 2005 a fost condamnat la şase ani şi 10 luni de închisoare de un tribunal din Germania, informează luni DPA, potrivit Agerpres.

El i-a furnizat unui lunetist informaţii cruciale pentru a comite crima, a declarat luni instanţa din Stuttgart. Bărbatul, tamil de origine, locuieşte în Germania din 2012 şi a fost arestat în ianuarie 2019.

Bărbatul, care se presupune că a fost membru al grupului rebel Tigrii Eliberării Tamil Eelam (LTTE) timp de peste 15 ani, a fost acuzat de complicitate la crimă.

Ministrul de externe Lakshman Kadirgamar a fost împuşcat mortal de un lunetist în timp ce ieşea dintr-o piscină situată pe proprietatea sa privată din capitala Colombo.

Citește și: Ar fi mutarea anului 2020! Frații ‘Dedeman’ ar putea provoca un real cutremur

Suspectul a fost acuzat în Germania că l-ar fi spionat mai mult de un an pe acest politician şi critic al LTTE, parţial dintr-o casă goală pe o proprietate vecină. Împuşcătura mortală a fost trasă din acea casă.

Grupul separatist LTTE a fost angajat ani de zile într-un război civil cu armata din Sri Lanka, încercând să stabilească un stat independent în nordul insulei din sudul Asiei, înainte ca forţele sale să fie decimate de armată în 2009.

Grupul este considerat organizaţie teroristă de către biroul procurorului în Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.