Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbat din Buzău, bănuit de exploatarea sexuală a unei fete de 14 ani, a fost reţinut de poliţişti

catuse politie

Un bărbat din Buzău, bănuit că ar fi exploatat sexual o fată în vârstă de 14 ani, a fost reţinut, marţi, de poliţişti, fiind cercetat pentru trafic de minori, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

Potrivit susei citate, din cercetări a reieşit că, în decembrie 2021, bărbatul în vârstă de 21 de ani ar fi recutat-o pe fată prin metoda "loverboy", în vederea exploatării sexuale a acesteia, prin determinarea la întreţinerea de relaţii sexuale în schimbul unor sume de bani.

Tânărul ar fi închiriat apartamente în Ploieşti, Constanţa şi Focşani şi ar fi postat pe site-urile specializate anunţuri cu privire la oferirea de servicii sexuale de către minoră, potrivit Agerpres.

"Inculpatul a creat conturi pe site-urile de profil, folosind în acest scop imagini ale persoanei vătămate, produse cu ajutorul unui alt inculpat. Ulterior, persoana vătămată a fost transportată în apartamente din Focşani, Constanţa şi Ploieşti, închiriate în regim hotelier, unde a fost forţată să se prostitueze în beneficiul inculpatului", precizează Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Buzău.

În activitatea infracţională, bărbatul ar fi fost sprijinit de o altă tânără, în vârstă de 18 ani din Buzău, care ar fi avut rolul de a o supraveghea pe minoră şi de a-l informa cu privire la activitatea acesteia.

În cursul zilei de marţi, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Buzău, au efectuatdouă percheziţii domiciliare în judeţul Buzău la cele două persoane bănuite de traficarea minorei, în urma cărora au fost ridicate mai multe telefoane mobile, un laptop şi 2.000 de euro.

"În cauză, au fost puse în executare 2 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri. Astăzi, 12 aprilie, procurorii DIICOT - BT Buzău au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a bărbatului, iar, în cursul zilei de mâine, 13 aprilie, va fi sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Buzău, cu propunere de arestare preventivă", menţionează reprezentanţii Poliţiei.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, iar la activităţi au participat şi jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.