Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbat reţinut 24 de ore, după ce a încercat să împuşte un şacal, dar a rănit un câine. Deţinea legal arma, dar nu avea autorizaţie de vânătoare

sacal

Un bărbat de 40 de ani a încercat să împuşte un şacal, dar a rănit un câine aflat în apropierea sa, pe Clisura Dunării, în judeţul Mehedinţi. El deţinea legal arma, dar nu avea autorizaţie de vânătoare, astfel că a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.

”La data de 14 martie a.c., ora 18.44, Poliţia municipiului Orşova a fost sesizată de către un bărbat de 36 ani, din comuna Sviniţa, despre faptul că, în timp ce se afla pe raza comunei Dubova, a văzut un bărbat care a împuşcat un câine. În baza sesizării, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Biroului pentru Protecţia Animalelor, iar din cercetările efectuate a reieşit că în data de 14.03.2024, ora 18.30, un bărbat de 40 ani, din municipiul Craiova, judeţul Dolj, în timp ce se afla în curtea imobilului pe care îl deţine pe raza localităţii Dubova, ar fi intenţionat să împuşte un şacal aflat pe marginea DN 57, iar din motive necunoscute ar fi împuşcat un câine aflat în apropiere”, a transmis, vineri, IPJ Mehedinţi.

Potrivit poliţiştilor, bărbatul este deţinător legal de arme însă acesta nu deţinea autorizaţie de vânătoare pentru nicio specie de vânat.

Câinele a fost transportat la o clinică veterinară unde i-au fost acordate îngrijiri medicale.

Poliţiştii au deschis dosar penal în acest caz, pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă fără drept, braconaj şi rănirea cu intenţie a animalelor.

Totodată, au fost ridicate două arme, 19 cartuşe cartuşe şi un tub de cartuş cu capsa percutată.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar vineri va fi prezentat unităţii de parchet cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.