Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbatul baricadat într-un muzeu arheologic pe Coasta de Azur a fost reţinut

houstonchronicle.com
extradare catuse

Bărbatul care s-a baricadat timp de aproape patru ore în Muzeul Arheologic de la Saint-Raphaël (Var) a fost arestat de către poliţişti de elită, însă motivaţiile sale rămân de stabilit, în contextul în care inscripţii ameninţătoare în arabă au fost scrise pe clădire, relatează AFP potrivit news.ro

”Muzeul va deveni un infern”, afirma o inscripţie vizibilă în exteriorul muzeului, în care acest bărbat ar fi intrat prin efracţie, în noaptea de marţi spre miercuri, înainte de deschiderea către public, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul poliţiei la faţa locului.

Poliţia a refuzat să confirme în mod oficial această traducere, precizând că inscripţiile descoperite pe ziduri şi mobilier erau în curs de analizare de către traducători.

Bărbatul - care a acţionat singur şi neînarmat - a fost reţinut ”fără să opună rezistenţă şi fără violenţe” în grădina muzeului, imediat după ora locală 11.00 (12.00, ora României), de către membri din cadrul unităţii de elită RAID (Recherche, Assistance, Intervention, Dissuasion) de la Marsilia şi Nisa, a anunţat subprefectul Draguignan Eric de Wispelaere.

ANCHETĂ ÎN CURS

”Motivaţiile sale rămân de căutat, identitatea sa de asemenea. El a fost plasat în arest preventiv, faza judiciară a început”, a precizat el.

În urma unor informaţii de la poliţie iniţiale care sugerau eventuala prezinţă a unei a doua persoane în clădire, subprefectul a precizat că bărbatul a acţionat singur.

Forţele de ordine au fost alertate către ora locală 7.30 (8.30, ora României) cu privire la prezenţa unuia sau a doi bărbaţi în incintă.

Clasat monument istoric, acest muzeu de arheologie, situat pe rue de la Vieille église, în centrul vechiului Saint-Raphaël, constituie un spaţiu de 800 de metri pătraţi de expoziţie împreună cu biserica romană de alături. El cuprinde un spaţiu de arheologie submarină şi primeşte aproximativ 20.000 de vizitatori pe an.

Timp de aproximativ patru ore, zona a fost în întregime izolată de către forţele de ordine.

”Noi ne aflam în apartamentul nostru, deasupra restaurantului, când am fost treziţi de poliţie, către ora (locală) 8.00 (9.00, ora României), care ne-a cerut să evauăm”, a continuat restauratorul, Sébastien Belkacem. ”Însă ne-am închis la noi acasă şi aşteptăm. este evenimentul anului, aici nu se întâmplă niciodată nimic!”.

Membri RAID au sosit către ora locală 10.00 (11.00, ora parisului). După inspectarea clădirii de către serviciile de genişti, niciun exploziv nu a fost descoperit.

Potrivit primarului din Saint-Raphaël, Frédéric Masquelier, "câteva amfore datând din perioada romană au fost distruse”.

Dispozitivul poliţiei a fost ridicat la prânz, după ce s-a exclus orice pericol în acest oraş de pe Coasta de Azur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.