Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbatul care și-a ucis fata a fost arestat preventiv

houstonchronicle.com
extradare catuse

Bărbatul din comuna Săcele, județul Constanța, acuzat că și-a omorât fata în vârstă de 15 ani, la sfârșitul săptămânii trecute, a fost arestat preventiv, joi, pentru omor calificat. El nu și-a recunoscut fapta, susținând în fața anchetatorilor că adolescenta s-ar fi sinucis, scrie Mediafax.

Bărbatul, care încercase să se sinucidă ingerând o substanță chimică folosită în agricultură, și-a revenit, iar miercuri a fost externat din Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. El a fost audiat de anchetatori și reținut pe bază de ordonanță a procurorului de caz.

Acesta fost prezentat, joi, în fața unei instanțe a Tribunalului Constanța, care a dispus arestarea sa preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, sub acuzația de omor calificat.

Potrivit anchetatorilor, în timpul audierilor, bărbatul nu și-a recunoscut fapta, declarând că el doar a fost martor la sinuciderea fetei sale.

„Inculpatul a încercat să susțină o versiune care să-l exonereze de răspunderea penală și și-a construit apărarea susținând că ar fi fost martor la sinuciderea victimei. (…) El se apără afirmând că a asistat la momentul în care ea s-a sinucis injectându-și o substanță otrăvitoare și nu ar fi intervenit pentru că nu a avut timpul necesar”, a au declarat anchetatorii.

Citește și: Peste 100 de persoane au rămas IZOLATE pe munte, după ce telegondola Carp nu a mai funcţionat

Probele administrate în timpul anchetei au demontat, însă, situația relatată de suspect, acestea arătând că el este autorul infracțiunii de omor, pe care a comis-o prin sugrumare, au menționat sursele citate.

„Nu a putut să explice urmele de pe gâtul fetei și nici alte aspecte care conduc la concluzia că el este autorul faptei. Întrebat despre împrejurările omorului, așa cum au rezultat ele din anchetă, el nu a fost în situația să dea o explicație logică”, a mai spus procurorul de caz.

De asemenea, inculpatul a explicat în fața anchetatorilor că ar fi încercat să se sinucidă din cauza geloziei și pe fondul unor probleme în familie.

În data de 18 ianuarie, în jurul orei 14.30, polițiștii Serviciului Investigații Criminale al IPJ Constanța au fost sesizați că pe raza localității Săcele a fost găsit cadavrul unei tinere, alături de un bărbat în stare comatoasă, care a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Județean Constanța.

La fața locului s-a deplasat o echipă complexă, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, care a stabilit că tânăra decedată este o minoră de 15 ani, iar bărbatul transportat la spital este tatăl ei, în vârstă de 47 de ani.

Din probatoriul administrat în cauză, procurorul criminalist a stabilit faptul că minora ar fi decedat prin asfixiere mecanică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.