Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Bărbatul însărcinat' - un nou emoji pregătit pentru susținerea LGBT

Thw Guardian

Un bărbat însărcinat sau o strângere de mână multirasială sunt câteva dintre emoji-urile care vor o să foe găsite pe dispozitivele în anul următor, potrivit unui proiect de listă publicat de Consorțiul Unicode, care aprobă pictogramele pentru utilizare, informează The Guardian.

Noile iconițe, ilustrate de Emojipedia pentru a sărbători Ziua Mondială a Emoji-urilor, completează, cu toate acestea, efortul consorțiului de a oferi versiuni masculine, feminine și neutre în funcție de gen ale fiecărui emoji disponibil.

Sarcinile trans și non-binare vor fi acum reprezentate în setul de emoji, grație a două noi opțiuni de gen pentru emoji „femeia însărcinată”, în timp ce „persoana cu coroană” se alătură „prințului” și „prințesei” pentru regalitate neutră în funcție de gen.

Adăugările, care urmează o actualizare similară cu emoji-ul „persoană cu barbă”, care le-a permis utilizatorilor să aleagă între o față barbată masculină și feminină, „vor însemna că aproape toate emoji-urile pot avea implicit o opțiune neutră în funcție de gen, cu posibilitatea de a folosi o femeie sau om acolo unde este relevant”, a spus Jeremy Burge, reprezentant al site-ului de referință Emojipedia.

content-image

Câteva emoji rămân fără o opțiune neutră din punct de vedere al genului, în mare parte în cazurile în care nu este clar ce presupune o abordare adecvată neutră din punct de vedere al genului. Cele două emoji de dansatoare, de exemplu, înfățișează un dansator de discuri și o dansatoare de flamenco: opțiunile discutate includ oferirea de versiuni îmbrăcate identic ale fiecăruia pentru alte sexe (permițând bărbaților să se descrie într-o rochie roșie, de exemplu); oferirea de alternative adecvate genului (cu un nou dansator de flamenco); sau, opțiunea preferată, alegerea unui stil de dans de oferit într-o versiune neutră de gen.

Vezi și: Viktor Orban nu se lasă intimidat de UE și o SPULBERĂ pe Ursula von der Leyen: 'Este huliganism legalizat'

În altă parte, lista de schiță conține suport pentru strângerile de mână între două mâini cu tonuri diferite, mâinile care au o formă de inimă și fețe suplimentare, cum ar fi „ochiul care privește”, „reținerea lacrimilor” și „salutarea”. Există, de asemenea, 20 de iconițe noi, inclusiv corali, un tobogan de joacă, o cârjă, o radiografie și o baterie goală.

Vezi și: Viktor Orban nu cedează la amenințările Buxellesului și spune că nu renunță la lege: 'Orice ar face nu vom lăsa activiştii LGBTQ printre copiii noştri' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.