Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barna despre desecretizarea protocoalelor dintre SRI şi Parchet: Un demers firesc şi normal într-un stat democratic

Inquam Photos / Octav Ganea
Dan Barna asociere opozitie

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), deputatul Dan Barna, consideră desecretizarea protocoalelor dintre SRI şi Parchet drept "un demers firesc şi normal într-un stat democratic", informează agerpres.ro

"Este un lucru de normalitate instituţională. În momentul în care s-au analizat protocoalele respective şi s-a ajuns la concluzia că ele nu încalcă reglementările privind secretul şi siguranţa naţională, este un lucru perfect normal. USR promovează, de când a intrat în Parlament, elementul acesta al transparenţei. (...) Şi acest demers al SRI de a publica un protocol care nu afectează siguranţa naţională este un demers pe care îl văd firesc şi normal într-un stat democratic cum încercăm să fim", a declarat Dan Barna, vineri, într-o conferinţă de presă. 

Serviciul Român de Informaţii a publicat vineri pe site-ul instituţiei Protocolul de colaborare cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale. 

Documentul a fost încheiat pe data de 4 februarie 2009, fiind semnat de Tiberiu Niţu, prim-adjunct al procurorului general la acea vreme, şi Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI. Protocolul a fost aprobat de şefii celor două instituţii de la acea dată - Laura Codruţa Kovesi şi George Maior. 

El a fost încheiat în baza Constituţiei, a Codului de procedură penală, a unor legi, ordonanţe de urgenţă şi hotărâri de guvern, dar şi a unor hotărâri CSAT, potrivit documentului declasificat de SRI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.