Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barna îi pune condiții premierului Orban pentru a vota bugetul: proiectul privind alegerea primarilor în două tururi

captura Antena 3
Dan Barna

Chestionat dacă votul pentru bugetul elaborat de Guvern va fi condiționat de proiectul privind alegerea primarilor în două tururi, președintele USR Dan Barna a declarat, vineri, că va avea o întâlnire cu premierul Ludovic Orban, la începutul săptămânii viitoare, marți sau miercuri, pe această temă, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Rareș Bogdan o închide pe Viorica Dăncilă: Stă între patru pereți, pentru că pe stradă este huiduită și apostrofată .

„La începutul săptămânii viitoare, probabil marți sau miercuri, o să am o întâlnire cu premierul Orban, în care vom discuta alternativele și poziția Domniei Sale pe acest subiect (alegerea primarilor în două tururi - n.r), dat fiind că cerința respectivă era în acordul politic pe care l-am semnat în Parlament și este acum întărit foarte clar de decizia de astăzi, luată în unanimitate de alianță, de a solicita PNL acest obiectiv”, a afirmat Dan Barna.

Liderul USR a afirmat că nu va impune o condiție Guvernului pentru modalitatea de implementare a proeictului alegerii primarilor în două tururi.

„Premierul are opțiunea asumării sau a Ordonanței. Avem și în Parlament calea legislativă. Nu o să mergem cu o variantă sau alta, tocmai pentru a lăsa premierului și Guvernului posibilitatea să administreze această abordare, dar necesitatea acestui lucru este una fără echivoc și e una foarte foarte dramatică, tocmai în contextul în care perspectiva anticipatelor nu mai este așa de departe, și în contextual în care vrem să scăpăm România de PSD”, a explicat Dan Barna.

Citește și: Cutremur în piață! Cinci giganți se retrag din România

O condiție prevăzută în acordul politic semnat între USR și PNL, pentru învestirea Guvernului Orban, se referă la implementarea proiectului privind alegerea primarilor în două tururi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.