Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu cere demiterea lui MRU şi a doi miniştri: 'Preşedintele este penibil'

Traian Băsescu trage concluziile amare după eşecul lui Iohannis din Bulgaria: "Preşedintele este penibil." În loc să parafeze o înţelegere gata stabilită pentru flota NATO de la Marea Neagră, şeful statului a fost pus în postura jenantă de a fi refuzat public. De vină ar fi, în opinia lui Băsescu, şeful SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, şi ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc. Prin urmare, cei trei ar trebui demişi.

Vezi şi: EȘEC major al lui Klaus Iohannis: Bulgaria REFUZĂ un parteneriat militar cu România

"Eşec jenant la Sofia

Preşedintele Iohannis a plecat la Sofia având ca obiectiv să obţină oficial acordul Bulgariei pentru a se crea o Flota NATO (România, Bulgaria, Turcia) la Marea Neagră.

Cum a fost posibil ca Preşedintele Iohannis să plece la Sofia cu un obiectiv anunţat, iar la Sofia să primească un refuz public de la bulgari l?

Cum au pregătit MAE,MApN, consilierii preşedintelui, obţinerea acordului Bulgariei ? De ce SIE nu l-a prevenit pe Preşedinte?

Domnul Preşedinte Iohannis, a fost victima unor incompetenţi şi a creat un eveniment politic negativ, greu de surmontat din punct de vedere al credibilităţii în interiorul NATO, dar şi în interiorul UE.

Un Preşedintele nu face o vizită bilaterală pentru a fi refuzat de parteneri, ci o face doar în momentul în care înţelegerea este negociată până la detaliu, iar rostul vizitei este acela de a valida şi parafa înţelegerea. Altfel, Preşedintele este penibil.

În mod normal, la această oră, Lazăr Comănescu, Mihnea Motoc, Directorului SIE Mihai Răzvan Ungureanu, şi consilierii de politică externă şi cel de securitate naţională, nu trebuiau să mai fie în funcţii", scrie Băsescu pe Facebook.

Vezi şi: Reacția lui Klaus Iohannis după ce Bulgaria a refuzat o coaliție împotriva Rusiei la Marea Neagră

Bulgaria respinge ideea creării unei flote la Marea Neagră în formatul propus de România, a declarat premierul Boiko Borisov, joi, la Sofia, într-o declaraţie de presă comună cu preşedintele Rosen Plevneliev şi ministrul apărării, Nikolai Nencev, transmite BTA. Borisov a precizat că poziţia Bulgariei a fost exprimată miercuri la întâlnirea pe care a avut-o, împreună cu preşedintele Plevneliev, cu şeful statului român, Klaus Iohannis, aflat într-o vizită în Bulgaria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.