Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu, declarație ÎNGROZITOARE pentru România: Summitul NATO de la Varșovia, un eșec

basescu-938x535

Fostul preşedinte Traian Băsescu a susţinut duminică seară, într-o emisiune televizată, că summit-ul NATO de la Varşovia va fi "un eşec" pentru România. 

Liderul PMP a declarat la B1TV că este evident că miza summit-ului va fi frontiera de Est a NATO şi UE şi securitatea ţărilor baltice, a Poloniei, României, Bulgariei şi Turciei. 

'Din păcate, acest summit va fi un eşec pentru România şi nu o spun din interes politic, ci o spun ştiind ce poate obţine România, adică nimic, niciun progres faţă de summit-ul din Ţara Galilor, din 2014. Acolo s-a stabilit operaţionalizarea scutului până la următorul summit, acolo am stabilit să avem operaţional un comandament de unitate de divizie, acolo s-a stabilit să avem un comandament de batalion pentru probleme logistice, de îmbinare a forţelor (...) Pasul următor era să obţinem şi trupele pe care să le comande acest comandament de divizie (...), pentru că este foarte important să ai comandamentul. În primul rând trebuie să îl populezi cu logistica necesară soldaţilor, adică să ai tancurile, tunurile, rachete, tot ce îti trebuie pentru luptă poziţională, să ai alimentele pentru militari, combustibilul în depozite şi militarii să vină', a declarat Traian Băsescu, notează agerpres.ro.

SURSE - Liviu Dragnea a identificat marii dușmani din INTERIORUL PSD și ALDE


El a mai spus că, la ora actuală, Marea Neagră este 'un lac rusesc' pentru că forţa militară a Federaţiei Ruse în zona aceasta este 'mult mai mare şi dominantă' în raport cu forţele navele ale NATO, însă a ţinut să puncteze că în jurul Mării Negre şi în proximitatea acesteia sunt baze aeriene extrem de puternice ale NATO. 

Potrivit lui Băsescu, Federaţia Rusă ar fi fost cea care a încălcat toate regulile, toate angajamentele stabilite, respectiv a 'ocupat teritorii din Georgia', a 'anexat' Ucraina şi a provocat un 'război civil' în Estul acesteia şi, în plus, nu şi-a retras nici armamentele din Transnistria. 

'Primii care au încălcat toate regulile au fost ruşii, Federaţia Rusă. Ei nu au respectat mai nimic din ce au promis şi atunci trebuie să avem o reacţie de descurajare (...) Acum au ajuns la frontiera NATO, ce aşteptăm, să invadeze Polonia ca să ne trezim (...) Nu, NATO a fost forţat să reacţioneze (...) Putin dacă va forţa lucrurile (...) nu va face decât să lanseze definitiv o cursă a înarmărilor, pe care iarăşi o va pierde pentru că nu are forţa Occidentului dacă se va pune problema creşterii cheltuielilor militare', a declarat Traian Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.