Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu: Dosarul Mineriadei, un joc de mușamalizare

basescu

Povestea Mineriadei  a fost lansată ca pe sub ea să se claseze dosarul Revoluției, a sustinut sambata seara fostul președinte Traian Băsescu.

"Ideea că după ce au murit o mie și ceva de oameni putem spune că nimeni nu e vinovat sau că le-a trecut timpul de analiză mi se pare deplasată. Parchetul General deschide dosarul Mineriadei care a fost la șase luni distanță de Revoluție și dosarul Revoluției nu mai poate fi judecat, acela care e cu șase luni mai devreme decât Mineriada a fost clasa pentru că s-au prescris multe fapte, iar acțiunile petrecute după șase luni nu sunt prescrise. Eu cred că aici e un joc. Povestea Mineriadei a fost lansată ca pe sub ea să se claseze dosarul Revoluției", a explicat Băsescu la B1TV.

"Sistemul e ușor să facă arestări spectaculoase, dar nu rezolvă o problemă de fond, chiar pentru istoria noastră. Vă garantez că toate documentele din unitățile militare, mii și mii de declarații se află la Parchet. E dificil să îi anchetezi pe cei care au tras în populație (...) Dosarul Mineriadei este o perdea după care au vrut să mușamalizeze acel dosar mult mai dificil. Un procuror general al Republicii și-ar fi luat toate galoanele respectului meu dacă ar fi rezolvat problemele dosarului Revoluției", a conchis Traian Băsescu.

Vezi şi:

Procurorii cer aviz de la Iohannis: Petre Roman şi alţi doi foşti minişti, urmăriţi penal

Ion Iliescu, acuzat OFICIAL de crime împotriva umanităţii

Fost şef SRI, pus sub acuzare pentru crime împotriva umanităţii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.