Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu, după decizia CJUE privind SIIJ: Un răspuns care a creat mai multe dispute decât ne-am fi dorit. Rămâne decizia politicului și a magistraților români

Antena 3
traian băsescu

Europarlamentarul Traian Băsescu a explicat, duminică seara, la România TV, ce înseamnă decizia Cuții Europene de Justiție în legătură cu Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

"Certitudinea este una singură. SIIJ, înființată la nivelul PG, este considerată de CJUE care poate exista sau nu, în funcție de instanțele naționale. Deci a rămas la nivelul instanțelor naționale, cum ar fi Parlamentul României, care poate d o lege care poate desființa sau ține SIIJ. CJUE spune că o astfel de secție poate exista dacă împrejurările reclamă acest lucru.

A fost un răspuns care a creat mai multe dispute decât ne-am fi dorit. Rămâne decizia politicului și a magistraților români ce fac cu SIIJ.

Ce înseamnă rapoartele MCV? Cât de obligatorii sunt ele. prin aceste raporte se adresează recomandări, dar raportul în sine nu poate substitui legi.

Cum de altfel rapoartele GRECO sau cele de la Veneția sunt recomandări. Altfel am desființa Parlamentul. Nu poți veni cur apoarte sezoniere și să spui că asta e lege", a spus Traian Băsescu.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis, recent, în legătură cu Secţia specială, că revine instanţelor naţionale sarcina de a verifica dacă reforma care a condus în România la înfiinţarea unei secţii specializate şi normele privind numirea procurorilor încadraţi în această secţie nu sunt de natură să facă secţia menţionată permeabilă la influenţe exterioare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.