Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu, muştruluit de Udrea: A greşit. Este un risc să pui oameni politici

udrea base

Printre laude, Elena Udrea mai strecoară şi critici la adresa principalului său susţinător politic. Aceasta spune că principiul folosit de presedintele Basescu de a numi sefii Serviciilor secrete din rândul opozitiei a fost corect, numai că şeful statului a greşit prin nominalizarea la sefia SIE a lui Claudiu Saftoiu, Mihai Razvan Ungureanu si a lui Teodor Melescanu.

"Cred ca principiul acesta ca sefii Serviciilor care trebuie sa fie oameni care nu sunt din sistem, trebuie sa nu fie militari, sa fie din alt partid politic decât cel care este la Putere a fost corect, cel pe care l-a folosit presedintele. Numai ca presedintele a gresit, cel putin la SIE. A gresit si cu domnul Saftoiu, a gresit si cu domnul Ungureanu, a gresit si cu domnul Melescanu. Toti venind cumva din zona PNL, sau, ma rog, ultimii doi. (...) Cred ca este un risc sa pui oameni politici în fruntea Serviciilor secrete pentru ca, desi la SRI avem cazul domnului Maior, care într-un moment greu pentru România, în vara lui 2012, când toata lumea se astepta sa încline cu Serviciul, activitatea Serviciului sa o puna în sprijinul celor de la PSD, de unde venea, dânsul si tot Serviciul, ma refer la toata conducerea (SRI - n.r.), au tinut institutia independenta, chiar daca dânsul venea dintr-un partid politic. Cu toate acestea, cred ca mai degraba sunt argumente pentru a spune ca punerea unor oameni politici, aici în România, unde calitatea oamenilor politici este atât de slaba, în fruntea unei institutii ca aceasta, din pacate, în practica a dus la politizarea, în anumite momente, a institutiei, si aici ma refer exclusiv la SIE", a declarat Elena Udrea,  într-un interviu acordat Hotnews.

Udrea a adaugat ca SRI a menţinut un echilibru faţă de partidele politice, spre deosebire de SIE: "Pe când la SIE, cu acesti... nu ma refer la institutie, Serviciul de Informatii Externe, asa cum spunea si presedintele, este foarte bine vazut în afara tarii, are o activitate apreciata, dar sefii politici ai acestei institutii au ales sa faca politica.(...) As merge, în atare conditii, pe tehnocrati, pe oameni din societatea civila. Nu as mai merge pe politicieni, este un risc foarte mare".

În cazul lui Ungureanu, candidata PMP a spus ca a fost o alegere gresita întrucât acesta 'a ales sa încerce sa joace politic chiar cu cei care erau adversarii presedintelui': "Eu cred ca atunci când tine de presedinte sa numeasca pe cineva pe o functie, asa cum este în cazul sefilor Serviciilor, este o relatie de încredere. Deci, presedintele României trebuie sa lucreze cu oameni de încredere, care sunt sefii Serviciilor. Când vorbim de oameni care sunt alesi prin alte mecanisme, constitutionale, este altceva. Dar, aici ar trebui sa fie oameni de încredere. Ori s-a vazut si în cazul domnului Ungureanu, si în cazul domnului Melescanu, ca au fost oameni care au preferat sa joace politic".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.