Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu nu mai stă pe gânduri și îi arată pisica lui Iordache: La plen, PMP va vota împotriva oricărei legi cu privire la Justiţie

romaniatv.net
traian basescu nervos

Traian Băsescu anunță luni, pe Facebook, că la plen PMP va vota împotriva oricărei legi cu privire la Justiţie, avizată prin raport favorabil de comisia condusă de Florin Iordache. Reacția fostului președinte vine la scurt timp după ce Comisia parlamentară specială pentru legile Justiţiei, condusă de social-democratul Florin Iordache, a adoptat luni, cu 14 voturi ”pentru” şi 5 voturi ”împotrivă”, un raport de admitere pentru legea 304/2004 privind organizarea judiciară, urmând ca actul normativ să fie înaintat plenului Camerei Deputaţilor.

Meciuri BOMBĂ în optimile Ligii Campionilor: Ce granzi ai fotbalului mondial se vor bate pentru un loc în sferturile CL

„Cu privire la Comisia Specială condusă de Florin Iordache, pentru modificarea Legilor Justiţiei, PMP face următoarele precizări:
1. În plenul reunit al celor două Camere, din data de 20 noiembrie 2017, Partidul Mişcarea Populară, prin senatorul Traian Băsescu, a anunţat că este împotriva înfiinţării acestei comisii, dominată majoritar de alianţa PSD - ALDE. În consecinţă, toţi parlamenarii PMP au votat împotriva formării comisiei.
2. Pe timpul funcţionării comisiei, PMP şi-a retras reprezentatul, senatorul Dorin Bădulescu, şi a refuzat depunerea oricărui amendament pentru a nu da ocazia propagandei PSD-ALDE să susţină că PMP a participat la modificarea legilor. 
3. PMP salută faptul că un mare număr de cetăţeni neimplicaţi politic apară legislaţia după care a funcţionat Justiţia în timpul mandatului domnului Traian Băsescu.
4. La plen, PMP va vota împotriva oricărei legi cu privire la Justiţie, avizată prin raport favorabil de comisia condusă de domnul Florin Iordache.
5. PMP consideră că modificările la Legile Justiţiei trebuiau să se limiteze în acest stadiu la modificarea articolelor constatate neconstituţionale şi la introducerea în legislaţia naţională a directivei 343 din 2016 a Uniunii Europene.
6. De asemenea, PMP salută faptul că PNL susţine această legislaţie pe care, până de curând, inclusiv la suspendarea din 2012, când era parte a USL, o blama.”, scrie Băsescu, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.