Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu tună şi fulgeră pe tema mutării ambasadei la Ierusalim: 'Un neisprăvit din Teleorman a făcut praf şi pulbere 60 de ani de diplomaţie'

http://www.expresmagazin.ro
Liviu Dragnea Traian Băsescu

Traian Băsescu are o ieşire extrem de dură la adresa lui Liviu Dragnea, după ce preşedintele PSD a anunţat că Guvernul a luat decizia mutării Ambasadei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Fostul preşedinte îl acuză pe liderul PSD că a călcat în picioare dreptul internaţional.

Vezi şi: Trădare în PSD! Un proiect controversat, trântit în Parlament: 'Hopa... bingo!' (VIDEO)

"Ambasada României mutată de la Tel Aviv la Ierusalim ?

Un neisprăvit din Teleorman a făcut praf şi pulbere 60 de ani de diplomaţie consisterntă şi inteligentă în Orientul Apropiat, în relaţiile cu Israelul şi cu ţările arabe.

Cu siguranţă, Dragnea nu are cum să înţeleagă implicaţia declaraţiilor lui. Dragnea a fost mânat pur şi simplu de propriile interese, lovind crunt în interesele pe termen lung ale României. Biata Dăncilă este pur şi simplu în postura “ marionetei nevinovate”,dar cu putere, iar Meleşcanu este în situaţia ticălosului care îşi pune piciorul în ghips crezând că scapă de responsabilitate.

Decizia mutării ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim este una cu efecte capitale în politica externă a României. Printre multe altele, odată cu declaraţia lui Dragnea, România a pierdut statutul de “honest peace broker” (broker de pace onest) atât pentru Israel cât şi pentru toată Lumea Arabă, a călcat în picioare dreptul international, se leapădă de poziţia Uniunii Europene, creşte riscul terorist pe teritoriul României, răstoarnă încrederea pe care în mod egal o aveau în România şi ţările arabe şi Israelul. Nu mai vorbim de interesele pentru dezvoltarea relaţiilor economice cu ţările arabe.

Mă întreb, care din atribuţiunile preşedintelui Camerei Deputaţilor îl îndreptăţesc pe acesta la o astfel de decizie ?

Preşedintele Iohannis, are obligaţia să acţioneze şi imediat şi ferm.

PS - pentru amatorii de speculaţii: sunt un admirator al poporului evreu şi a istoriei lui zbuciumate şi un susţinător fără rezerve a unei soluţii de pace în Orientul Apropiat", scrie Băsescu pe Facebook.

Vezi şi: Topul fructelor şi legumelor cu pesticide: Din păcate, pe primul loc e unul dintre fructele preferate ale românilor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.