Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bashar al-Assad: 'Singura opţiune este victoria'

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a declarat, într-un interviu publicat joi, că nu există "nicio altă opţiune în afara victoriei" în războiul civil din ţara sa, afirmând că guvernul nu a putut ajunge la niciun rezultat cu grupurile de opoziţie în cadrul recentelor discuţii de pace, relatează Reuters, conform agerpres.

Interviul acordat ziarului croat Vecernji List a fost se pare realizat înainte ca preşedintele american Donald Trump să-l acuze pe Assad că a depăşit "multe, multe linii" cu atacul chimic comis marţi în nord-vestul Siriei, o aluzie la faimoasa "linie roşie" pe care a stabilit-o predecesorul său Barack Obama împotriva regimului sirian în cazul recurgerii la arme chimice.

Franţa cere ca Bashar al-Assad să fie JUDECAT ca un criminal de război

Assad nu a fost întrebat despre atacul chimic din oraşul sirian Khan Shaykhun în interviul publicat de agenţia de presă oficială siriană Sana. Guvernul a negat cu fermitate orice rol în acest atac.

Interviul publicat joi arată încrederea lui Assad că va învinge insurgenţa siriană, respingând în acelaşi timp orice formă de federalism dorit de grupurile de kurzi din nordul Siriei.

"Aşa cum am spus şi înainte, avem o mare speranţă care devine din ce în ce mai mare. Şi această speranţă este construită pe încredere, pentru fără încredere nu are cum să fie speranţă. În orice caz, noi nu avem nicio altă opţiune cu excepţia victoriei", a spus el.

"Dacă nu vom câştiga acest război, înseamnă că Siria va fi ştearsă de pe hartă. Nu avem de ales în acest război şi de aceea suntem încrezători şi hotărâţi", a mai spus Assad.

Incident TERORIST în Cisiordania. Un palestinian a intrat în plin cu maşina pe trotuar - FOTO

Circa 86 de persoane, dintre care 30 de copii şi 20 de femei, potrivit OSDO, au fost ucise marţi într-un atac chimic în nord-vestul Siriei. Mai multe ţări, printre care Franţa şi Marea Britanie, au desemnat regimul preşedintelui Assad ca fiind responsabil pentru acest atac.

Moscova a declarat miercuri că aviaţia siriană a bombardat un "depozit" al rebelilor conţinând "substanţe toxice" care au explodat şi s-au împrăştiat în atmosferă. Rebelii au negat aceste acuzaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.