Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa cere ca Bashar al-Assad să fie JUDECAT ca un criminal de război

agerpres.ro
bashar

Va veni o zi când justiţia internaţională se va pronunţa cu privire la Bashar al-Assad, care îşi masacrează poporul, a declarat joi dimineaţa ministrul de externe francez, Jean-Marc Ayrault, informează AFP, potrivit agerpres.

Într-un interviu pentru postul de televiziune CNEWS, şeful diplomaţiei franceze a declarat, evocând recentul atac chimic imputat regimului de la Damasc: 'Aceste crime nu vor rămâne nepedepsite. De altfel, există anchete, comisii ale Naţiunilor Unite (...). Va fi un proces ca pentru crime de război'.

Incident TERORIST în Cisiordania. Un palestinian a intrat în plin cu maşina pe trotuar - FOTO

Evocând eforturile angajate de ONU în vederea obţinerii în Consiliul de Securitate a unui vot în favoarea unei rezoluţii care să condamne acest atac, în care au murit 86 de oameni, dintre care 30 de copii, Ayrault a declarat: 'Franţa vrea să obţină o rezoluţie după ceea ce s-a întâmplat'.

'Este greu, pentru că până în prezent, de fiecare dată când am depus o rezoluţie, a existat vetoul rus, uneori susţinut de un veto al Chinei. (...) Însă este necesar să cooperăm, pentru că acest masacru trebuie să înceteze', a adăugat Jean-Marc Ayrault.

'Trebuie obţinută condamnarea armelor chimice şi desfăşurată o anchetă pentru a şti ce s-a întâmplat cu adevărat, pentru a şti ce arme au fost utilizate, ce substanţe, şi să facem în aşa fel încât aceasta să înceteze', a continuat ministrul francez.

Ambasadoarea SUA la ONU: 'Trump are o mare problemă. Rusia!'

Reunit miercuri în regim de urgenţă, Consiliul de Securitate al ONU a respins vetoul asupra unei eventuale rezoluţii de condamnare, termen în care Occidentul să negocieze cu Rusia, care susţine Damascul.

Acest text prezentat de Washington, Paris şi Londra ar putea fi totuşi votat încă de joi, potrivit unor diplomaţi din cadrul ONU.

Moscova a estimat ca fiind 'inacceptabil' proiectul de rezoluţie ce condamnă acest atac care a avut loc marţi împotriva localităţii Khan Shaykhun din nord-vestul Siriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.