Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătaie mare în PNL pentru fotoliul lui Pinalti

pinalti

În PNL este concurenţă serioasă pentru funcţia ocupată până recent de Gheorghe Ştefan, zis Pinalti. Liderii PNL Neamţ i-au prezentat, duminică, într-o conferinţă de presă, pe cei opt candidaţi care s-au înscris în cursa internă pentru desemnarea candidatului la funcţia de primar al municipiului Piatra-Neamţ.

Aceştia au subliniat că lista nu este închisă şi că desemnarea candidatului se va realiza la începutul lunii septembrie, pe baza unui sondaj ce va fi comandat de Biroul Permanent Naţional al PNL. 

"Toţi candidaţii trebuie să aibă în minte o strategie de dezvoltare a fiecărei localităţi, care să facă parte dintr-o strategie unitară de dezvoltare a judeţului. Piatra Neamţ are o mare problemă: s-a dezvoltat frumos, dar nu pe bani nerambursabili, pe bani europeni, ci pe credite, şi asta este o problemă pentru viitor. Este marea provocare pentru candidaţii la funcţia de primar", a declarat copreşedintele PNL Neamţ Alexandru Drăgan, potrivit Agerpres.

Vezi şi: Boc, provocat în PNL

"Sondajul de opinie este singurul criteriu determinant cu potenţial de creştere şi favorabilitate. Va fi făcut de Biroul Permanent Naţional după modelul candidatului la Preşedinţie. În septembrie vor începe sondajele. Avem însă certitudinea că vom câştiga alegerile în judeţul Neamţ", a declarat deputatul Mugur Cozmanciuc, copreşedintele PNL Neamţ. 

Cei opt candidaţi interni sunt primarul interimar Dragoş Chitic, viceprimarul interimar Constantin Teodorescu, Mihai Obreja, Monica Anton, Paul Râtan, Andrei Ignat, Paul Pintilie şi Bogdan Mihăilă. 

Cei doi lideri ai PNL Neamţ au adăugat că primarii liberali în funcţie au dreptul de preemţiune de a fi desemnaţi candidaţi la funcţia de primar în localităţile respective, dar vor fi realizate şi acolo cercetări sociologice pentru a constata dacă există vulnerabilităţi.

Primarul ales al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, cercetat în două dosare de DNA, a stat în arest preventiv câteva luni. În luna martie 2015, acesta şi-a dat demisia şi şi-a anunţat retragerea din politică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.