Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătaie mare pe spațiu: Producătorul de rachete Firefly a cumpărat compania de servicii de lansare pe orbită Spaceflight

fortune.com
rachetă SpaceX

Producătorul de rachete Firefly Aerospace, fondat de un fost inginer al SpaceX, a declarat joi că a achiziţionat compania de servicii de lansare Spaceflight, pentru a-şi spori capacităţile de servicii pe orbită, transmite Reuters.

Firefly este o companie de transport spaţial care ajută clienţi precum NASA şi General Atomics cu servicii de lansare, lunare şi în spaţiu, în timp ce Spaceflight oferă servicii pentru sateliţi şi alte nave spaţiale pe orbită, scrie news.ro.

Acordul vine într-un moment în care cererea pentru trimiterea de sateliţi în spaţiu rămâne puternică, dar startupurile de rachete din SUA se confruntă cu un mediu de finanţare dificil, pe fondul falimentului Virgin Orbit.

Cererea a trecut, de asemenea, de la lansarea câtorva sateliţi pe rachete mici la lansarea de roiuri de sateliţi simultan folosind rachete mai mari, cum ar fi cele produse de SpaceX.

Firefly, cu sediul în Texas, încearcă să-şi producă în masă racheta de dimensiuni medii, în timp ce dezvoltă un lansator mai mare în cadrul unui nou parteneriat cu Northrop Grumman.

Nava lunară Blue Ghost a Firefly este programată să finalizeze prima dintre cele două misiuni pe Lună anul viitor, împreună cu NASA, şi va fi lansată pe o rachetă SpaceX Falcon 9.

Firefly se numără printre câteva companii spaţiale americane care luptă pentru a lansa mici sateliţi în spaţiu.

Compania a fost evaluată la peste 1 miliard de dolari când firma de capital privat AE Industrial Partners a devenit cel mai mare acţionarul al său, în martie 2022.

Spaceflight operează instalaţii de producţie şi procesare a maselor utile în Bellevue, Washington.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.