Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătaie pe presă: Le Monde a fost cumpărat de un controversat afacerist

ziare

NJJ Presse, un holding al neconformistului afacerist francez în sectorul telecomunicaţiilor Xavier Niel, a cumpărat participaţia miliardarului ceh Daniel Kretinsky la cotidianul Le Monde şi s-a angajat să transfere aceasta şi o participaţie deja deţinută la publicaţie într-un fond care apără libertatea presei, transmite Reuters.

”Toate acţiunile deţinute începând cu anul 2019 de compania domnului Daniel Kretinsky la societatea Le Nouveau Monde au fost achiziţionate de NJJ Presse (...) cu angajamentul irevocabil al NJJ Presse de a transfera aceste acţiuni, împreună cu acţiunile deja deţinute direct, în Fondul pentru libertatea presei”, a spus NJJ într-o declaraţie trimisă Reuters.

Magnatul financiar Matthieu Pigasse, care şi-a vândut o parte din pachetul de acţiuni la Le Monde lui Kretinsky, îşi va pune şi el acţiunile în acest fond, a spus NJJ, scrie news.ro.

Financial Times relatase cu puţin timp înainte că este pe cale să fie convenit un acord de cumpărare a acţiunilor magnatului energetic ceh, o tranzacţie în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.