Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Bătaie ruptă din Rai' într-un cimitir: 100 de persoane implicate, trei au murit / VIDEO

dailyps.com
bataie

Cel puțin trei persoane și-au pierdut viața, iar alte 26 au fost rănite sâmbătă într-o uriașă încăierare implicând peste o sută de persoane într-un cimitir din sud-vestul Moscovei, au informat autoritățile ruse, scrie AFP.

"La ora actuală, avem 26 de răniți și trei morți", a declarat pentru agenția Interfax un purtător de cuvânt al serviciilor medicale din capitala Rusiei, Moscova, precizând că 23 de persoane au fost internate în spital, dintre care patru se află într-o stare gravă.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, citat de Interfax, a afirmat că 90 de persoane au fost arestate după aceste violențe.

Potrivit mass-media ruse, în confruntările din cimitirul Hovanskoie au fost implicați cel puțin 200 de imigranți din foste republici sovietice din Asia Centrală și locuitori din Caucazul rus.

Imagini difuzat de canalul rus de televiziune LifeNews au arătat zeci de indivzi, mulți înarmați cu bâte și bare de metal, fugărindu-se la intrarea și în interiorul cimitirului Hovanskoie, cel mai mare din Europa cu o suprafață de aproape 200 de hectare, în timp ce s-au putut auzi focuri de armă.

Două dintre victime erau de naționalitate tadjikă, a declarat pentru agenția de presă Interfax un reprezentant al diasporei tadjice, Karomat Șaripov.

"Sunt cetățeni tadjici care muncesc în Rusia de peste 20 de ani (...) Membri ai crimei organizate au venit și le-au cerut să le dea 10% până la 20% din venituri", a declarat Karomat Șaripov, lider al mișcării "Lucrătorii migranți tadjici", potrivit deschide.md.

În opinia sa, violențele au izbucnit după refuzul tadjicilor care lucrează la Hovanskoie de a ceda la șantaj.

Ministerul rus de Interne a confirmat că în timpul încăierării au fost folosite arme de foc, incidentele având la origine o dispută legată de dreptul la muncă pe teritoriul cimitirului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.