Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătălia feroce pentru Bahmut continuă: Ucraina nu a luat decizia de a se retrage

CNBC
Bahmut

În ciuda bătăliilor grele în desfășurare în Bakhmut, regiunea Donețk, forțele ucrainene nu au luat decizia de a se retrage din oraș, a declarat Serhii Cherevaty, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operațional de Est, pentru CNN pe 1 martie.

„Dacă vedem că amenințarea la adresa personalului nostru și a situației noastre operaționale este mai mare decât nevoia de a deține teritoriul, o facem (retragem trupele), dar o facem într-o manieră organizată, fără panică”, a spus Cherevaty.

Pe 28 februarie, ministrul adjunct al apărării Hanna Maliar a raportat că vor fi trimise trupe suplimentare la Bakhmut.

Pe 15 februarie, Evgheni Prigojin, fondatorul grupului de mercenari Wagner din Rusia, a declarat că Bakhmut ar putea fi înconjurat în martie sau aprilie. Prigojin a adăugat, totuși, că este „greu de prevăzut”, iar succesul Rusiei în jurul orașului depinde parțial de cantitatea de armament occidental furnizată Ucrainei.

Ucraina continuă să-l dețină pe Bakhmut, în ciuda încercării rusești de șapte luni de a captura orașul, în timp ce Moscova încearcă să-și sporească stăpânirea asupra întregii regiuni de est a Donețk, aproximativ jumătate din care o ocupă în prezent.

În același timp, potrivit actualizării de informații a Ministerului Apărării din Marea Britanie publicată pe 24 februarie, Rusia și-a schimbat probabil abordarea de la confiscarea unui teritoriu extins în Ucraina la epuizarea resurselor armatei ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.