Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătălia pentru Alep. Soarta Siriei se dispută în aceste zile / VIDEO

BBC
alep-siria

Forțele guvernamentale ale lui Bashar al-Assad sprijinite de Rusia și Iran și rebelii din orașul Alep dau o luptă crâncenă care ar putea să schimbe decisiv soarta războiului din Siria.

Orașul, al doilea ca mărime din Siria, este un bastion al rebelilor sprijiniti de Turcia, Arabia Saudita și Qatar si un punct-cheie în războiul civil din Siria. Armata siriană a recucerit din mâinile opoziţiei două noi localităţi, Rityan şi Mayer, strângând şi mai mult cercul în jurul oraşului Alep.

Cu aceste cele mai recente succese ale regimului de la Damasc, rebelii se află în cel mai rău moment al lor de la începutul conflictului, în 2011. Provincia Alep este, de fapt, unul dintre principalele fiefuri ale opoziţiei, într-o ţară 'sfâşiată' între forţele regimului, rebeli şi jihadiştii din gruparea Stat Islamic.

În acest timp, situaţia umanitară, deja una catastrofală, s-a agravat şi mai mult: 40.000 de locuitori din provincia Alep fug de ofensiva regimului de la Damasc şi au luat calea exodului spre frontiera turcă.

Imagini video difuzate de militanţi pe internet arată sute de persoane, printre care numeroşi copii, îndreptându-se spre un punct de trecere de la frontiera cu Turcia. Unii duc în spate saci din plastic, alţii par să fi plecat fără nimic.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.