Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătălia pentru Bahmut: Rușii anunță că atacurile ucrainene au fot respinse

BBC News
Bahmut razboi ucraina

Ministerul Apărării al Federației Ruse a raportat că toate atacurile lansate de către Forțele Armate ale Ucrainei în regiunea Artemivsk (Bahmut) au fost respinse, notează Interfax, potrivit Rador.

Armata rusă a anunțat, de asemenea, că a lansat atacuri asupra infrastructurii militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei din Ternopil și Petropavlivka. În cursul zilei de duminică, armata ucraineană a întreprins tentative masive de a sparge apărarea trupelor ruse la nord și la sud de Artemivsk (denumirea ucraineană - Bahmut), a anunţat Ministerul rus al Apărării. 'Toate atacurile Forţelor Armate ale Ucrainei au fost respinse. Nu au fost admise breşe în apărarea trupelor ruse', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, într-un briefing susţinut duminică. De asemenea, potrivit acestuia, în direcția Soledar-Artemivsk, detașamentele de asalt, cu sprijinul unităților forțelor aeropurtate, au continuat să lupte pentru capturarea cartierelor vestice ale orașului Artemivsk.

Armata rusă a lansat un atac cu rachete aeriene și maritime cu rază lungă de acțiune asupra subunităților Forțelor Armate ale Ucrainei din Ternopil și Petropavlivka, din regiunea Dnipropetrovsk, a adăugat Konașenkov. Potrivit acestuia, atacurile au fost efectuate asupra punctelor de desfășurare ale unităților Forțelor Armate ale Ucrainei și asupra locurilor de depozitare a munițiilor, armelor și echipamentelor militare primite din țările occidentale. 'Toate ţintele stabilite au fost atinse', a precizat Konașenkov.

În zonele așezărilor Ivanivka și Dvoricina, din regiunea Harkiv, acțiunile a două grupări ucrainene de sabotaj și de recunoaștere au fost dejucate, a adăugat el. Potrivit lui Konașenkov, pe linia frontului Kupiansk, atacurile aviației operațional-tactice și ale armatei ruse şi artileriei din cadrul grupării Vest au atacat tehnica militară şi echipamentele Forțelor Armate ale Ucrainei din regiunea Harkiv și din autoproclamata republică populară Luhansk. Potrivit lui Konaşenkov, pe această linie a forntului, pierderile armatei ucrainene s-au ridicat la peste o sută de militari morţi, cinci vehicule, un obuzier D-20 și un tun antitanc Rapira au fost distruse. Pe linia frontului Krasno-Limansk, aviația operațională şi tactică și forţele armate, artileria și sistemele de artilerie ale grupării Centru au învins unitățile inamice în zonele așezărilor Iampolivka și Hrihorivka, din autoproclamata republică populară Doneţk, precum și din Cervona Dibrova, din autoproclamata republică populară Doneţk', a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Federației Ruse. El a mai spus că 'mai mult de 60 de militari ucraineni au murit, un vehicul blindat de luptă, două mașini, precum și o montură de artilerie autopropulsată Gvozdika' au fost distruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.