Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Bătălie grea în apropiere de Insula Șerpilor: noi informații despre nava rusă Amiral Marakov, care ar fi fost atacată de ucraineni

navă, incendiu, makarov

Fregata rusă Amiral Marakov ar fi fost atacată şi avariată de o rachetă antinavă ucraineană de tip Neptune, în apropiere de Insula Şerpilor din Marea Neagră, potrivit mai multor surse ucrainene, relatează Kiev Post, informează News.ro. Potrivit primelor informații, nava ar fi fost în flăcări (mai multe aici: Ucrainenii ar fi reușit să lovească din nou în Marea Neagră: Cea mai importantă navă cu rachete arde în apropiere de Insula Șerpilor).

Nava rusă era o fregată din clasa ”Burevestnik”, situată la prânz în apropiere de Insula Şerpilor, în largul Mării Negre, a informat agenţia de ştiri UNIAN, citând site-ul guvernamental Dumska. Platforma de ştiri militare Gruz200, o sursă de obicei verosimilă, a scris că o sursă navală a confirmat că o rachetă antinavă ucraineană de tip Neptune a lovit fregata rusă.

Potrivit Dumska, o rachetă ucraineană de tip Neptune a vizat nava şi ”un număr mare” de avioane ruseşti se învârteau deasupra ei.

Un dispozitiv de monitorizare a navelor maritime a arătat o navă de salvare rusă identificată ca fiind SPK-46150 în drum spre locaţia fregatei, joi, în cursul nopţii. Un site de monitorizare a forţelor aeriene a identificat o dronă de recunoaştere Global Hawk cu rază lungă de acţiune a Forţelor Aeriene ale SUA deasupra locaţiei, vineri dimineaţa, la ora locală 5.00.

Nu a existat o confirmare a atacului din partea Ucrainei sau a Rusiei.

Parlamentarul ucrainean Oleksii Honciarenko a declarat într-o postare pe internet că nava de război lovită este Amiralul Makarov, o navă care se află în vestul Mării Negre de mai bine de o lună.

Moskva, nava-amiral şi cea mai mare navă de război a Flotei Ruse din Marea Neagră, s-a scufundat pe 14 aprilie, după ce a fost vizată de două rachete antinavă ucrainene.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.