Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătrân drogat și jefuit de două escroace românce care s-au dat drept îngrijitoare: Au fugit cu 30.000 de euro

batran

Două femei și un bărbat, de origine română, au pus la cale un plan diabolic prin care au reușit să pună mâna pe avuția unui biet bătrân, după ce l-au drogat.

 

Mai întâi au efectuat o inspecție în casă, grație unui complice care s-a dat drept îngrijitor, apoi au intrat în casă sub pretextul unei propuneri de îngrijire la domiciliu - au narcotizat un bătrân de 93 de ani și l-au jefuit, dezmembrând seiful în care se aflau aproximativ 30 de mii de euro și câteva obiecte de valoare.

Episodul foarte grav a avut loc în luna martie în interiorul unei case din Colorno. În urma investigațiilor efectuate de carabinierii din Colorno și a Parchetului din Parma au fost efectuate arestările. Trei tineri români, două femei și un bărbat - cu vârste de 24, 23 și 35 de ani - au fost arestați și duși la închisoare. Pe numele lor a fost emis un mandat de arestare preventivă

Printre cei arestați se numără o femeie care s-a prezentat ca îngrijitoare, profitând de intrarea în casă pentru a efectua o inspecție în vederea furtului. După câteva zile, o a doua femeie - tot româncă - s-a prezentat împreună cu un complice. După ce au intrat, aceștia au folosit un spray narcotic împotriva bătrânului, care a rămas pe podea timp de câteva ore.

Bătrânul, drogat și lăsat într-o baltă de sânge

În timp ce bătrânul era inconștient din cauza efectelor spray-ului, cei doi hoți au spart seiful. Au luat 30.000 de euro, plus câteva obiecte de valoare. Bărbatul a fost sub efectul narcoticelor timp de câteva ore: s-a trezit la pământ, cu capul rănit și înfășurat într-un prosop.

Bărbatul în vârstă de 93 de ani - dus ulterior la spital cu o rană gravă la cap - a povestit totul familiei sale, care s-a adresat carabinierilor din Colorno. De asemenea, bărbatul a oferit câteva detalii despre cei doi huligani care l-au jefuit. Militarii au început imediat investigațiile pentru a încerca să-i identifice pe tâlhari, o sarcină deloc ușoară având în vedere elementele pe care le aveau la dispoziție. Ca un prim pas, au reușit să reconstituie dinamica jafului.

La domiciliul bătrânului au sosit și polițiștii de la Brigada italiană de combatere a criminalității și carabinierii, care au analizat fiecare detaliu util pentru anchetă, fiecare urmă și amprentă lăsată de infractori. Cei trei români, care nu figurau în dosar, au fost identificați grație unor urme biologice. Doi dintre români au fost arestați în locuința lor de la periferia orașului Parma, în timp ce a treia femeie a fost găsită în Colorno. În locuința lor se aflau câteva bijuterii din aur și bani în valoare de aproximativ 33 de mii de euro.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.