Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătut până la sânge, de față cu copilul de 7 ani și apoi dus în pădure! Boxerul nevinovat săltat pentru crima din Sibiu a făcut plângere penală!

laurentiu lacatusu

Boxerul nevinovat săltat de poliție pentru crima de la Sibiu a făcut plângere penală. Lăcătușu Laurențiu, fost boxer, a fost ridicat de oamenii legii din fața casei sale pentru suspiciune de omor. Polițiștii în civil credeau că el se află printre cei trei suspecți care l-au ucis pe omul de afaceri Adrian Kreiner, așa că l-au bătut cu pumnii și picioarele, iar mai apoi l-au dus în pădure, unde a fost legat cu cătușe și așteptat cu mascații!

Vă atenționăm că vom reda textul integral al plângerii, cu detalii care vă pot afecta emoțional

"PLANGERE PENALA impotriva politistilor care ni data de 16 noiembrie 2023 au venit sa ma ridice de al domiciliu si ulterior sa ma escorteze pana al Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu.

Arat ca nu cunosc numele acestora, CNP -urile si nici adresa de domiciliu.

In ceea ce priveste identitatea faptuitorilor nu pot oferi date suplimentare. De altfel art. 289 alin 2 cod procedura penala precizeaza "2) Plângerea trebuie sã cuprinda: numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea si domiciliul

petitionarului ori, pentru persoane juridice, denumirea, sediul, codul unic de înregistrare, codul de identificare fiscala, numarul de înmatriculare nî registrul comertului sau de înscriere nî registrul persoanelor juridice si contul bancar, indicarea reprezentantului legal ori conventional, descrierea faptei care formeaza obiectul plângerii, precum si indicarea făptuitorului si a mijloacelor de proba, daca sunt cunoscute." În situatia mea nu cunose date despre faptuitori deoarece nici unul dintre ei nu mi-a prezentat legitimatia sau alte documente de identitate sau identificare.

Arat ca am facut adresa catre IPJ Dolj pentru a-mi comunica numele acestora precum si datele de identificare.

Solicit tragerea al raspundere de catre organele de urmarire penala pentru savarsirea infractiunilorprevazutesipedepsitedeart.193,art.280,282side art. 283 cod penal, precum si pentru orice alta fapta de natura penala ce va rezulta ni urma cercetarilor, avand urmatoarele

MOTIVE

Va arat ca sunt muncitor in constructii, in prezent lucrand fara forme legale.

In data de 16 noiembrie 2023 in jurul orei 18:45 pe mine si pe inca alte 7 persoane ne-a adus masina firmei pentru care lucrez si am coborat la magazinul din

satul BARZA, com Valea Stanciului, judetul Dolj. La magazin aveam lasat mopedul cu care ma deplasam. Doream sa fac cumparaturi dar intre timp am fost sunat de sotia mea LACATUSU SORINA DANIELA sa vin acasa dearece ea a vazut doua

persoane necunoscute care se plimba pe langa gardul vecinului si ea credea ca sunt hoti. Mentionez ca find o comunitate mica ne cunoastem intre noi si este usor de sesizat atunci cand apar persoane necunoscute.

M-am urcat pe moped si am plecat de urgenta spre casa.

Ajuns acasa, am fost oprit de cele doua persoane care mi-au cerut actele de identitate, fara sa-mi dea vreo explicatie pentru ce solicita acest lucru. Am solicitat sa mi se prezinte o legitimatie pentru a vedea daca sunt politisti, sau ce calitate oficiala au.

2In timpul acestor schimburi de replici au venit in jurul nostru inca aproximativ 15-20 persoane coborate din foarte multe masini civile. Pana sa apuc sa mai spun ceva am fost lovit, coborat de pe moped si culcat la pamant.

In timp ce eram culcat la pamant, mi s-au aplicat foarte multe lovituri de picioare si de asemenea am fost lovit cu pumnii peste gura. Fac precizarea ca a inceput sa-mi curga sange din gura, eram foarte speriat si ma durea foarte tare tot corpul de la loviturile primite.

La aceasta scena a asistat sotia mea, care iesise la porta si a incercat sa se apropie si sa ma sterga de sange.

De asemenea, faptele de violenta s-au petrecut ni fata copilului meu minor DOBRIN FLOREA RAUL ni varsta de doar 7 ani. Copilul vorbea al telefon, cu apel video cu sora mea DRAGOMIR MADALINA NICOLETA. Aceasta a vazut toata scena cu bataia pe care am primit-o.

In urma loviturilor primite mi-au sarit pantofii si ciorapii din picioare.

Arat faptul ca ma fost urmarit si cu o seara inainte, dar eu n-am dat importanta acestui fapt.

Dupa ce sotia m-a sters de sange si m-a incaltat, ma fost ridicat si incatusat si dus al Segarcea. Cand am iesit din Segarcea am fost scos din masina, am fost din nou trantit pe jos si mi s-au facut poze.

Dupa aceca, m-au ridicat si tot cu agresiune am fost urcat ni masina si dus al Craiova.

Arat ca eu nu am ripostat nici un moment, de altfel ar fi fost imposibil pentru ca ma durea tot corpul de al loviturile primite anterior si nu m-am opus ni nici un fel ridicarii si retinerii mele.

De cand am fost batut si pana la Craiova am intrebat de ce sunt retinut si batut. Mi s-a spus ca se intampla toate aceste lucruri pentru ca am condus mopedul fara casca si din acest motiv voi merge al puscarie.

Imi era foarte frica de tot ce se intampla, cu atat mai mult cu cat nu intelegeam de ce am fost batut, retinut si incatusat.

Am fost intrebat daca ma tatuaj pe mana dreapta, cand ma raspuns ca nu, ma fost dezbracat de toate hainele pentru a if verificat.

In tot acest timp, politistii cu care am interactionat imi spuneau sa vorbese si sa spun tot ce am facut. Cand el raspundeam ca nu stiu despre ce este vorba ma agresau. Chiar am fost intrebat de ceasuri si un politist mi-a cerut sa-i dau un ceas din cele pe care le-am luat. Simteam ca exercita asupra mea o presiune foarte mare atat psihica cat si fizica pentru a marturisi ceva, ni contextul ni care eu nu intelegeam ce mi se intampla.

Poliția l-a dus în pădure, unde l-a încătușat și bătut iar

De la Craiova am fost luat de catre jandarmi si dus intr-o padure, cred ca din Valcea. Atunci nu realizam unde ma aflu find zapacit de frica si bataie. În padure am fost preluat de mascati, acestia mi-au schimbat catusele si mi-au pus alte catuse. Cand au pus mana pe mine m-au avertizat ca mascatii bat rau, asa ca mai bine sa povestes tot ce am facut.

Am fost agresat si urcat ni masina si dupa mai mult timp am vazut pe un indicator "SIBIU" si am inteles ca am ajuns ni orasul Sibiu. Cand am fost coborat din masina am vazut o multime de reporteri care ma intrebau "daca nu-ti pare rau ca l-ai omorat", "unde sunt bani?", "ce ai facut cu ceasurile"

Mascatii mi-au interzis sa vorbesc si comunic intr-un fel cu cei de la presa. Tot ei mi-au aruncat tigarile, bricheta si mi-au taiat curelele de la rusacul pe care li aveam asupra mea.

Am fost dus intr-o camera de ancheta cu geam oglinda pentru identificare, am fost pus sa ma plimb, sa ma apropii de oglinda cu fata sau din profil.

Dupa mai mult timp a venit la mine un domn, care am intelesc ca este procuror si le-a spus mascatilor sa ma lase ni pace pentru ca se pare ca fost facuta o confuzie si chiar nu am ce sa marturisesc...

Bărbatul a fost salvat de un procuror

Dupa aceea am fost eliberat.

Va arat ca ulterior am aflat despre cazul care se afla in ancheta la Sibiu. Pentru ca eu muncesc fizic foarte mult si prestez munca grea, cand vin seara aceasa sunt prea obosit sa ma uit la televizor, asa ca atunci cand am fost batut si ridicat, nu stiam nimic despre omorul violent care s-a petrecut la Sibiu.

Daca cei care anchetau cazul respectiv ar fi facut minime cercetari, ar fi vazut ca ni seara comiterii faptei eu eram impreuna cu vecinul meu, vorbeam de porumbei si am facut impreuna in curte o friptura la disc.

Intr-o societate in care sunt respectate drepturile omului si mai ales este respectata prezumtia de nevinovatie, retinerea mea (chiar daca ed neinteles fata ed profesionalismul cu care ar trebui sa se desfasoare o ancheta) nu trebuia facuta cu atata violenta, nu trebuia sa fiu trantit si batut cu pumnii si picioarele mai ales in fata unui copil minor care de atunci are probleme psihice si comportamentale si necesita vizite al psiholog si tratament.

Ulterior m-am prezentat al IML si am scos cerificat medico-legal, certificat din care sa rezulte faptul ca am fost agresat fizic.

Atunci când sunt aplicate lovituri asupra unei persoane de catre agenti ai fortei publice in realizarea unor atributii de ordine publica, este nevoie sã es stabileascã daca folosirea fortei afost necesara si proportionala. Orice interventie aorganelor de ordine publica se poate baza fie pe obligatia legala a acestora de a interveni pentru protectia drepturilor si libertailor potentialelor victime (opereaza cauza justificativa a

legitimei aparari, fie ni baza regulilor speciale de interventie stabilite prin Legea nr. 218/2002 privind organizarea si functionarea Politiei Române. In cazul meu va rog sa observati ca erau numeric foarte multi (15/20 politisti) ni timp ce eu eram singur, nu am o constitutie foarte robusta si nici nu m-am opus ni nici un fel. De altfel, nici n-am avut timp de reactie pentru ca am fost lovit si batut din primul moment.

Bărbatul a depus la dosar și un certificat medico-legal care atestă severitatea rănilor sale

Motivele plângerii penale sunt enumerate după cum urmează:

Am fost batut în fata familiei si vecinilor, pe domeniul public

Am fost retinut fara sa mi se aduca al cunostinta motivele reale ale retinerii Am fost umilit pe tot parcursul retinerii mele

Am fost batut si silit sa recunosc fapte si intamplari de care nu stiam si pe care nu le comisesem

Nici un moment nu mi s-au adus al cunostinta drepturile si obligatiile pe care el aveam intr-un mod in care sa le inteleg

Pentru infractiunea pentru care fusesem retinut asistenta juridica era obligatorie si cu toate acestea nu mi-a fost pusa al dispozitie

Nu mi s-a acordat dreptul de a lua legatura cu un aparator ales care sa ma asiste pe perioada retinerii si la intocmirea actelor de procedura penala

Am fost amenintat ni permanenta si fortat sa fac marturisiri

Mi-a fost interzis dreptul de a vorbi cu presa

Am fost torturat psihic pentru a recunoaste fapte pe care nu le-am comis

Am fost retinut pe nedrept, fara sa existe nici macar un indiciu sau proba ca eu am comis fapta de care eram acuzat.

Va stau la dispozitie cu orice informatii sau inscrisuri pe care el veti considera necesare solutionarii plangerii.

nI concluzie, intrucat din punctul meu de vedere sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunilor reclamate, va solicitam sa dispuneti toate masurile care se impun ni vederea tragerii al raspundere penala a persoanelor vinovate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.