Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băutura care poate fi consumată în loc de apă, în zilele caniculare - Medic: Ne asigură un tranzit intestinal regulat şi are calorii puţine

Facebook
Mihaela Bilic

Băutura care poate fi consumată în loc de apă, în zilele caniculare - Medic: Ne asigură un tranzit intestinal regulat şi are calorii puţine

O băutură pe care o pot consuma cei care nu prea beau apă vara, deşi e nevoie de hidratare, ne ajută şi la un tranzit intenstinal eficient, spun medicii nutriţionişti.

Este vorba despre o licoare, un probiotic, care poate fi consumat mai ales pe caniculă de cei cărora nu le place apa.

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic spune că această băutură este foarte hidratantă și are beneficii pentru sănătate.

Totodată, medicul mai spune că se poate consuma și ca o alternativă la produsele lactate de tip lapte bătut, sana și chefir.

"Kombucha, un probiotic care merită încercat. Pentru că nu-mi place apa, sunt mereu în căutare de alternative lichide pentru hidratare.

Așa am descoperit Kombucha, o băutură fermentată și ușor acidă cu beneficii reale pentru sănătate.

Este un ceai negru puțin îndulcit în care se pun culturi simbiotice de bacterii și drojdii și se lasă la fermentat câteva zile.

Nu se știe exact care este originea acestei licori, însă cu certitudine are virtuți terapeutice prin efectul ei probiotic, de echilibrare a coloniilor de bacterii benefice din intestin.

Dr. Mihaela Bilic: "Musai să fie nepasteurizat, altfel pierdem efectul probiotic!"

Și pentru că în ziua de azi avem parte din ce în ce mai rar de produse fermentate, vă recomand să o aveți în vedere ca alternativă la produsele lactate de tip lapte bătut, sana, chefir.

Are calorii puține și există variante cu diverse arome, deci gustul este mai mult decât plăcut. Nu e obligatoriu să fie bio, dar musai să fie nepasteurizat, altfel pierdem efectul probiotic!

Prețul e piperat, dar merită să ne asigurăm un tranzit intestinal regulat", a scris medicul nutriţionist Mihaela Bilic pe pagina de Instagram.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.