Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BCR – încă o țintă a acuzațiilor judecătoarei Camelia Bogdan

Radu Pop
captura Facebook
camelia bogdan

Banca Comercială Română (BCR) a devenit ținta atacurilor judecătoarei Camelia Bogdan, care a acuzat banca de spălare de bani. Într-o înregistrare din decembrie 2018 făcută publică de Grupul de Investigații Politice, judecătoarea Camelia Bogdan acuză una dintre cele mai mari bănci din România că „a facilitat spălarea banilor” și că banca este „aranjorul” unor spălări de bani.

„În alte țări, băncile sunt sancționate la amenzi de milioane, vedem directori la închisoare. Colegii din Franța, din Marea Britanie vă pot detalia ce vă spun eu acum doar la nivel de problemă. La noi, nu se întâmplă nimic. Nu am văzut nicio amendă dată unei bănci pentru neluarea îndeplinirii măsurilor ce le incumbă în vederea prevenirii spălării banilor. La noi băncile, în cazul meu banca BCR, că despre această bancă vorbim, a facilitat spălarea banilor, a devenit aranjorul. Nu există. Există o cultură a impunității la noi. Deci da, România, cum m-ați întrebat dumneavoastră, este un „safe heaven””, afirma Camelia Bogdan.

Astfel, BCR intră într-un club „select”, din care fac parte instituții precum CCR, Administrația Prezidențială, Serviciile de Informații, toate acestea fiind, la un moment dat, ținte ale acuzațiilor lansate de Camelia Bogdan.

Totul a început în 2016, atunci când judecătoarea exclusă de două ori din magistratură a solicitat DIICOT deschiderea unei anchete privind spălarea de bani la BCR. Acuzațiile au fost făcute în legătură cu o serie de credite imobiliare acordate de BCR pentru dezvoltarea unor proiecte imobiliare în Poiana Brașov și Snagov.

BCR a respins public afirmațiile Cameliei Bogdan, spunând că acestea sunt „eronate”, „nejustificate”, „inexplicabile” și „false”, însă acest lucru nu a împiedicat-o pe judecătoare să continue să acuze banca de spălare de bani, inclusiv într-un interviu acordat în 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.