Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beșiktaș Istanbul va facel apel împotriva sancțiunii UEFA

captura youtube
europa league

Echipa turcă de fotbal Beșiktaș Istanbul a anunțat că va face apel împotriva sancțiunii dictate de UEFA după incidentele care au avut loc cu ocazia meciului disputat în deplasare cu Olympique Lyon, pe 13 aprilie, în cadrul primei manșe a sferturilor de finală ale competiției Europa League.

Comisia de disciplină a UEFA a anunțat miercuri că grupările Olympique Lyon și Beșiktaș Istanbul vor fi excluse din următoarea competiție europeană la care se vor califica, cu o perioadă de probațiune de doi ani, în urma incidentelor de la Lyon.

Sancțiunea ar intra în vigoare dacă ar avea loc noi incidente la meciurile disputate de Lyon și Beșiktaș în următoarele două sezoane în competițiile europene. În plus, cele două cluburi vor fi amendate cu câte 100.000 de euro. "Sancțiunea nu poate fi considerată echitabilă și nici nu poate fi acceptată", a precizat clubul turc într-un comunicat, anunțând că va înainta un apel la UEFA.

"Nu este nimic de spus în legătură cu această decizie scandaloasă", a declarat Metin Albayrak, purtătorul de cuvânt al clubului Beșkitaș, pentru postul turc de televiziune NTV. "Acest lucru arată cât de părtinitoare este decizia UEFA, care ne pune pe picior de egalitate cu Lyon pentru incidente de care nu am fost responsabili. Nu este posibil să acceptăm asta, deoarece poliția din Lyon ar trebui făcută responsabilă pentru incidentele care au avut loc. Nu este doar problema clubului Beșiktaș, ci a întregii Turcii", a adăugat Albayrak.

Președintele clubului Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas, a afirmat, în schimb, că decizia UEFA este una "echitabilă". "Vom vedea dacă vom face apel. Însă, la o primă analiză, este o sancțiune pe care ne-o asumăm", a precizat Aulas.

Meciul de pe stadionul Parc OL din Lyon a debutat cu o întârziere de 45 de minute, din cauza invadării terenului de joc de către suporterii lui Olympique aflați la peluza sud. Aceștia au dorit să se protejeze de proiectilele și petardele lansate din tribune de fanii turci. Confruntările dintre fanii celor două formații au început în afara stadionului, cu două ore înaintea jocului, continuând apoi în tribune, conform Agerpres.

Între 15.000 și 20.000 de suporteri turci, majoritatea veniți din Franța sau din țările vecine, s-au amestecat printre cei 35.000 de spectatori, pe lângă cei 3.000 de fani veniți de la Istanbul și cărora le-a fost rezervat un sector special în tribune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.