Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beatrice Tudor a REACȚIONAT: 'Klaus Iohannis, sau cum să mimezi preocuparea din vacanță'

Beatrice Tudor

Deputatul PSD de București, Beatrice Tudor, a reacționat, după ce a aflat ca Președintele României, Klaus Iohannis, a plecat înapoi la mare imediat după ce a susținut declarația de presă de la Cotroceni.

''Klaus Iohannis, sau cum să mimezi preocuparea din vacanță.

Președintele României și-a întrerupt vacanța ca să susțină declarații de presă prin care să spună mai nimic concret, adică nimic altceva decât să încerce să arunce pe umerii Guvernului tragedia din Caracal. Nu știu în ce măsură este Guvernul autorul moral al crimei, cât este STS-ul, cel subordonat chiar Președintelui României.

Dar altceva vreau să subliniez.

Klaus Iohannis s-a întors de la mare, a susținut declarațiile de presă inutile, apoi… a plecat iarăși la mare, nu s-a închis în birou să vadă ce este de făcut cu STS-ul, nu a chemat consilierii ca să vadă ce este de făcut pentru ca românii care sună la 112 să poată fi identificați cu precizie în caz de alarmă. S-a urcat înapoi în mașină și s-a dus iarăși la mare, bucuros, probabil, că a mai bifat o acțiune de campanie și “i-a zis-o PSD-ului și lui Dăncilă”.

Bun, deci ne-am lămurit despre interesul real al Președintelui pentru temă. Acum să încercăm să intrăm pe fond:

- Modificarea legislației penale nu are nicio legătură cu tragedia din Caracal. Premierul Dăncilă a anunțat deja, în repetate rânduri, că a înțeles și va respecta decizia cetățenilor români, exprimată în urma referendumului din mai. Doar un om politic precum Iohannis (țineți minte declarația despre nevoia să moară oameni în Colectiv pentru demisia lui Ponta?) poate să facă această legătură, inexistentă.

Citește și: Rareș Bogdan a EXPLODAT, după crimele de la Caracal: Îmi este scârbă! Nu trebuie să mai tolerăm nicio minciună

- Legislația penală, oricum ar fi fost ea modificată în ultimul timp, și este mult de dezbătut, nu a facilitat cu nimic această tragedie. Cu nimic! Se pot abroga legile penale, se poate face tot ce a indicat Klaus Iohannis, dar asta nu înseamnă că de azi, de mâine, un român care o să sune la 112 din casa criminalului, o să fie găsit de către STS. Pentru asta ce soluție are Klaus Iohannis?!

- Ce sens are să ameninți Guvernul în condițiile în care țara arde, în condițiile în care românii se simt, pe bună dreptate, în nesinguranță? Dacă aruncă țara în instabilitate, în haos instituțional, oare o să fie mai multă sau mai puțină siguranță pe străzi? Oare infractorii, violenți sau nu, o să se simtă mai încurajați sau mai descurajați, știind că nu se află nimeni la comandă? Deci, ce vrea mai exact candidatul Klaus Iohannis, când face asemenea declarații?

Haideți să traducem împreună, de fapt, declarațiile Președintelui Iohannis: “Știu că STS este principalul vinovat, dar nu pot să spun asta, pentru că ar trebui să-mi asum și eu parte din vină. Așa că mă fac că asta e doar parte din problemă și zic că voi discuta în CSAT, unde discuțiile sunt oricum confidențiale, iar ce va ieși din CSAT nu poate fi făcut public niciodată. Știu că procurorul care a decis în mod aberant să se piardă 3 ore în fața porții criminalului este și el responsabil din punct de vedere moral, dar nu pot să spun asta, de frică să nu-și ia internauții like-ul înapoi, așa că mai bine să o bag pe aia cu Guvernul care modifică legile penale și care astfel, duce la moartea oamenilor, pentru că sună bine și o să mă preia știrile și așa fac și campanie anti-PSD, îi apăr și pe ai mei și pot să mă întorc liniștit la mare.”

Bine că e vară și nu a avut ce palton să arunce președintele în timpul declarațiilor de presă…'', a scris Beatrice Tudor pe pagina de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.