Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beatrice Tudor: Este o legătură directă între calitatea democraţiei şi calitatea limbajului public

facebook.com
Beatrice Tudor

Deputatul PSD de Bucureşti Beatrice Tudor a susţinut miercuri, 13 februarie, o declaraţie politică în plenul Camerei Deputaţilor în care atrage atenţia asupra faptului că România trebuie să adopte măsuri pentru combaterea limbajului care instigă la ură, atât în mediul online, cât şi în cel offline.

“Este o legătură directă între calitatea democraţiei şi calitatea limbajului public, iar cei care vor cu adevărat democraţie se cunosc după vorbă”, a declarat ea.

Beatrice Tudor a adus în sprijinul spuselor sale concluziile Comisiei Europene a celei de-a patra evaluări a Codului de Conduită al UE în ceea ce priveşte combaterea discursurilor ilegale de incitare la ură din mediul online. Potrivit acestui set de concluzii, companiile care gestionează cele mai populare reţele sociale, precum Facebook, au făcut progrese majore în eliminarea conţinutului considerat a fi un discurs ilegal de incitare la ură: în prezent, companii din domeniul IT evaluează 89% din conţinutul semnalat în decursul a 24 de ore, iar aproape trei sferturi (72%) din conţinutul de incitare la ură este eliminat.

Citește și: Nicușor Dan cere Ministrului de finanțe să recupereze terenul pe care se află Casa Radio

“În condiţiile în care noi ne pregătim, în România, pentru un an cu două runde de alegeri, dintre care cele prezidenţiale fiind de departe cele mai polarizante din punct de vedere al comunicării în spaţiul public, trebuie să luăm foarte în serios acest set de concluzii al Comisiei Europene. Cred că este momentul să luăm acţiuni ferme pentru a combate limbajul care instigă la ură în mediul online. În primul şi în primul rând, pentru că acest lucru va conduce la mai multă siguranţă în mediul offline. Cine crede că spirala violenţei generată de limbaj instigator la ură în spaţiul electronic nu are efecte în viaţa reală, de zi cu zi, se înşală amarnic. Cine crede că temperatura socială nu se poate inflama până la nivelul la care să degenereze în violenţe fizice, este cel puţin naiv. Experienţa ultimilor ani, din România, dar şi din întreaga lume, ne arată cât de fină este linia de la simple “înjurături” în postări electronice până la violenţe grave în realitate”, a afirmat Beatrice Tudor în cadrul declaraţiei sale politice.

Deputatul PSD de Bucureşti le-a spus colegilor săi deputaţi şi ce pot face aceştia pentru a combate limbajul care instigă la ură. “Putem cu toţii să condamnăm limbajul violent şi instigator la ură pe care-l folosesc cei din bula noastră şi-i putem izola pe cei care folosesc acest limbaj. Putem să facem apeluri, repetate, la decenţă în limbaj pe canalele noastre de comunicare electronică. Putem să fim atenţi la ce şi cum vorbim în comunicarea noastră politică. Putem să ne abţinem să instigăm categorii sociale unele împotriva altora. Putem să transmitem semnale ferme, oficiale, prin instituţiile pe care le reprezentăm. Putem să construim o lume mai sigură pentru noi şi pentru copiii noştri, dacă chiar ne dorim cu adevărat acest lucru”, a mai declarat Beatrice Tudor, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.