Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beatrice Tudor (PSD): Ministerul Sănătății are în curs de adoptare un nou protocol de triaj al urgențelor

arhiva personala
Beatrice Tudor

Ministerul Sănătății anunță, în cadrul răspunsului la interpelarea deputatului PSD de București Beatrice Tudor, că este în curs de adoptare a unui nou protocol de triaj al pacienților din centrele sau unitățile de primiri urgențe, în condițiile în care numărul de pacienți care se prezintă la aceste structuri a depășit în anul 2016 numărul de 4.000.000 de pacienți. În plus, Ministerul Sănătății mai precizează că din 1 martie 2016 până în prezent a primit 14 petiții din partea pacienților, care reclamau, în principal, spațiul insuficient pentru tratarea tuturor urgențelor majore sau cu risc vital.

Citeşte şi: Udrea dă vina pe DNA pentru EXMATRICULAREA de la Babeş-Bolyai: 'Am trei dosare. Nu am starea de spirit pentru a studia teologia'

“Am adresat o interpelare Ministerului Sănătății în condițiile în care am constatat grave probleme în ceea ce privește triajul pacienților care vin la Unitățile de Primiri Urgențe și am cerut lămuriri de la Minister. Ministerul Sănății mi-a răspuns că în anul 2016 la Unitățile de Primiri Urgențe s-au prezentat peste 4 milioane de pacienți, ceea ce depășește cu mult capacitatea de triaj, în condițiile în care numărul persoanelor angajate cu studii medicale este deficitar. Mai mult, din statisticile Ministerului Sănătății reiese o tendință de creștere a celor care se prezintă la Urgență, deși problema lor medicală nu reprezintă urgență, ceea ce scada capacitatea de triaj. În acest context, Ministerul Sănătății a anunțat că este în curs de adoptare al unui nou protocol național de triaj al pacienților. Este o veste extrem de importantă, care afectează viața fiecărui român”, a declarat Beatrice Tudor, cea care a interpelat Ministerul Sănătății în legătură cu triajul urgențelor, într-un comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.