Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bebeluș de doar 10 zile, diagnosticat cu o malformație rară la creier, salvat la Târgu Mureș

facebook

Un bebeluș de doar 10 zile, diagnosticat cu o malformație rară la creier, a fost salvat printr-o intervenție specială la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Bebeluşul de doar 10 zile, diagnosticat după naştere cu o boală extrem de rară, o malformaţie de venă Galen, a fost salvat vineri printr-o intervenţie de embolizare în radiologie intervenţională, de către o echipă multidisciplinară, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, conform mediafax.

Intervenţia de embolozare a malformaţiei a constat în identificarea vaselor de sânge de la nivel cerebral, vase de sânge anormale, care formau malformaţia complexă. Ulterior a urmat astuparea (închiderea) selectivă a acestora cu dispozitive medicale speciale, de dimensiuni extrem de reduse, care să excludă malformaţia, să dea posibilitatea unei circulaţii normale a sângelui la nivelul creierului şi funcţionarea normală a inimii.

Procedura de radiologie intervenţională a fost realizată de către Dr. Lucian Mărginean, medic primar radiologie intervenţională, şi de a durat aproximativ trei ore.

În timpul operației, micuţul pacient a beneficiat de anestezie generală şi monitorizarea complexă a funcţiilor vitale, asigurată de specialiştii Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş.

După discuţii prealabile dintre specialiştii din Braşov şi cei din Târgu Mureş, în data de 3 august, bebeluşul a ajuns de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov la Secţia Clinică Neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Acesta suferea de o malformaţie la nivelul creierului cu impact major şi asupra inimii, iar lipsa unui tratament adecvat ar fi dus la deces.

Întrucât problemele medicale implicau şi cordul, medicii neonatologi au solicitat implicarea specialiştilor din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş.

Astfel, o echipă multidisciplinară formată din specialişti radiologie intervenţională, neonatologie, cardiologie pediatrică şi ATI din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş şi Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş au realizat un bilanţ medical preoperator şi o strategie terapeutică complexă pentru salvarea pacientului.

Bebelușul a fost apoi transferat în siguranţă la Secţia Clinică Neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, unde va fi tratat şi monitorizat. La 6 săptămâni de la intervenţie, va fi reevaluat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.