Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BEC a numărat voturile: Ce scoruri finale au obținut partidele și câte voturi au fost la referendum

BEC
BEC Biroul Electoral Central

Rezultatele finale la alegerile europarlamentare urmează să fie prezentate, luni, de Biroul Electoral Central (BEC), la mai bine de o săptămână după scrutin, a anunțat purtătorul de cuvânt al instituției, Marian Muhuleț, potrivit MEDIAFAX

Marian Muhuleț a declarat, pentru MEDIAFAX, că BEC urmează să primească prin Poșta Mililară centralizarea rezultate de la trei Birouri Electorale Județene (BEJ), iar ședința Biroului Central nu a putut avea loc loc vineri din cauza restricțiilor de circulație dispuse în Capitală cu ocazia vizitei Papei Francisc.

Citește și: Noi declarații făcute de Ludovic Orban! ‘Eu ce am spus nu retrag’

Astfel, următoarea ședință a BEC va avea loc luni, de la ora 14.00, iar rezultatele finale ale alegerilor pentru Parlamentul European vor fi anunțate ulterior.

Anunțul BEC va veni la o săptămână de la data alegerilor, respectiv 26 mai, în condițiile în care la alegerile prezidențiale din 2014, turul al doilea de scrutin a avut loc pe 16 noiembrie, iar în patru zile au fost anunțate rezultatele finale. Tot în patru zile au fost anunțate și rezultatele finale la alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai 2014.

Citește și: Ludovic Orban primește critici! ‘Imensă prostie cu efect economic net negativ’

Ultima informare a Biroului Electoral Central a fost făcută, marți. Astfel, rezultatele parţiale centralizate după numărarea a aproximativ 96 % dintre voturile exprimate la alegerile europarlamentare, iar cifrele sunt: PNL- 26,89%, PSD-22,89 %, USR-PLUS-21,78%.

Pro România a obţinut 572.515 voturi (6,57%), UDMR are 472.359 de voturi (5,42%), PMP a obţinut 500.549 de voturi (5,75%). „Restul formaţiunilor sunt sub pragul de 5 %”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Marian Muhuleţ.

Citește și: IT-iștii îi răspund lui Orban! ‘Mesajele politicienilor pot crea instabilitate într-un domeniu deja ‘afectat puternic de modificările fiscale’ ‘

Totodată, potrivit datelor BEC, la referendumul pe teme de justiţie, aproape 6 milioane de alegători au votat „Da” pentru întrebările de pe buletinele de vot, arată reprezentanții BEC.

Conform instituției, la referendumul pe teme de justiţie, din 7.229.939 de participanţi, 5.864.980 de răspunsuri au fost favorabile întrebării referitoare la interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie. La întrebarea privind interzicerea adoptării OUG în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare, 5.745740 de răspunsuri au fost favorabile.

Citește și: Ion Cristoiu face un top al politicienilor! ‘Ponta accepta să se întoarcă la PSD sau chiar să devină preşedintele Camerei cu ajutorul PSD devenea el monstrul’ .

În ceea ce privește refernedumul, pentru a fi considerat valid trebuie să treacă de pragul de prezenţă de 30%, dar şi de cel privind voturile valide.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.