Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beclean ar putea fi primul oraş din Bistriţa Năsăud unde purtarea măştilor de protecţie în public să fie obligatorie

www.youtube.com
orasul beclean

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din oraşul Beclean a decis, miercuri, ca purtarea măştilor de protecţie sau a unor materiale care să acopere nasul şi gura să devină obligatorie în spaţiile publice, potrivit Agerpres.

Primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan, a postat informaţii despre această decizie pe pagina sa de socializare, menţionând că măsura se va aplica începând cu data de 10 aprilie.

"Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Beclean a decis prin decizia nr.6/08.04.2020 ca purtarea materialelor de protecţie a nasului şi a gurii să devină obligatorie în spaţiile publice din oraşul Beclean pe timpul stării de urgenţă, în contextul prevenirii îmbolnăvirii de COVID-19.

Sunt permise orice tip de măşti de protecţie, medicale sau artizanale, de unică folosinţă sau reutilizabile, orice materiale care să acopere nasul şi gura în spaţiul public (inclusiv eşarfe). Măsura va fi aplicată de către toate persoanele întrucât este o metodă prin care se poate reduce riscul epidemiologic de transmitere a virusului SARS-CoV-2 în rândul comunităţii.

Citește și: Curs BNR, 7 aprilie 2020. Creștere de ultim moment a euro! A trecut pragul de 4,83 de lei

Decizia va intra în vigoare începând cu data de 10 aprilie 2020, astfel încât populaţia să aibă timpul necesar pentru a se informa şi a-şi procura sau confecţiona măşti de protecţie", a scris primarul pe Facebook.

Nicolae Moldovan a precizat, pentru AGERPRES, că orice persoană care vine la primărie în această perioadă pentru rezolvarea anumitor probleme primeşte, gratuit, o mască de protecţie şi o pereche de mănuşi de protecţie, măsura fiind dispusă şi în vederea protejării funcţionarilor publici.

Până la această dată, în oraşul Beclean nu a fost raportat niciun caz de Covid-19.

Purtarea măştilor de protecţie sau a unor materiale care să acopere nasul şi gura a devenit obligatorie, din această săptămână, şi la nivelul unei comune din judeţul Bistriţa-Năsăud, Şieu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.