Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul Afacerilor Interne din Belarus anunță arestarea mai multor persoane care ar fi pregătit 'acte de terorism și sabotaj' la cererea opoziției

jurnaltv.md
Belarus Aleksandr Lukasenko

Pe 16 octombrie, Ministerul Afacerilor Interne din Belarus a anunțat arestarea mai multor persoane, care ar fi pregătit 'atacuri teroriste și acte de sabotaj', la cererea 'opoziției fugare' și ale ByPol.

Se presupune că cei reţinuţi ar fi primit indicaţii de pe interfața de comunicare chatbot 'Planul Peremoga' şi 'sarcini de amplasare a bombelor' și 'instrucțiuni despre locul în care pot să găsească amestecuri incendiare'. Cei reţinuţi sunt audiaţi, a prezizat Ministerul belarus de Interne, relatează meduza.io, citată de Rador.

Viceministrul belarus Gennadi Kazakevici a mai declarat că proiectul 'Planul Peramoga' presupune răsturnarea violentă a puterii de stat din Belarus și că în cadrul acestui plan 'membrii formațiunilor militare ilegale... sunt antrenați pe teritoriul Poloniei și dobândesc experiență de luptă pe teritoriu'Ucrainei'.

Pe 14 octombrie, publicația 'Zerkalo' a scris despre apariția unor informaţii false, potrivit reprezentanților opoziției, despre lansarea 'Planului Peramoga'. Aleksandr Azarov, membru al Cabinetului Comun de Tranziție din Belarus, condus de Svetlana Tihanovskaia și reprezentant al ByPol, a declarat că autoritățile au lansat aceste ştiri false pentru a identifica și reține posibilii participanți la proiect.

Pe 14 octombrie, Ministerul de Externe din Belarus a anunțat introducerea unui regim de operațiune antiteroristă în țară, din cauza riscului de 'provocări din partea unor state vecine'. Cu toate acestea, KGB din Belarus a calificat informațiile despre regimul de operațiune antiteroristă din țară nefondat.

Aleksandr Lukașenko, la rândul său, a anunțat introducerea unui regim de amenințare teroristă crescută și a explicat astfel desfășurarea în republică a unui grup regional comun de trupe, împreună cu Federația Rusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.