Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belarusul a criticat noile sancţiuni instituite de occidentali, afirmând că ele vizează răsturnarea de la putere a lui Lukaşenko

FRANCE 24 English
Aleksandr Lukașenko

Belarusul a criticat marţi noile sancţiuni instituite de occidentali, acuzându-i că vor să răstoarne de la putere regimul lui Aleksandr Lukaşenko, aliat al Rusiei, relatează AFP.

La un an după alegerile prezidenţiale contestate din Belarus şi reprimarea mişcării de protest istorice ce a urmat, Washingtonul a înăsprit şi mai mult luni sancţiunile americane în vigoare din 2006, extinzându-le în special în anumite sectoare-cheie ale economiei belaruse.

În afară de o listă lungă de responsabili oficiali, aceste măsuri vizează societăţi, entităţi şi oameni de afaceri care funcţionează ca "portofele" ale regimului, potrivit explicaţiilor Trezoreriei americane.

Regatul Unit şi Canada au înăsprit şi ele sancţiunile împotriva Belarusului luni, scrie Agerpres.ro.

Drept reacţie, Ministerul belarus al Afacerilor Externe a denunţat marţi, într-un comunicat, "măsuri coercitive unilaterale", menite să "submineze suveranitatea şi independenţa Belaruslui, precum şi bunăstarea şi prosperitatea poporului belarus".

"Singurul lucru pe care Occidentul îl doreşte, ignorând într-un mod dispreţuitor rezultatele exprimării voinţei poporului belarus, este o schimbare de putere în Belarus", a adăugat ministerul.

"Ascunzându-se în spatele sloganurilor ipocrite de apărare a drepturilor omului şi a democraţiei, în realitate adversarii occidentali sunt ghidaţi de un pur calcul geopolitic", a mai precizat instituţia citată.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, la putere din 1994, s-a arătat implacabil luni în cadrul unei conferinţe de presă televizate, negând orice represiune în ţara sa şi acuzându-şi criticii că au vrut să alimenteze o "lovitură de stat".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.