Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belarusul construiește un tractor ciudat, capabil să gonească cu 320 km/h. Ce a cerut premierul Rusiei, uimit fiind de neobișnuitul utilaj

odditycentral.com
tractor belarus

O companie belarusă specializată în utilaje agricole a prezentat recent o mașină de Formula 1 construită cu piese de tractor care se presupune că poate atinge viteze de până la 320 km/h.

Orașul rus Ekaterinburg a găzduit recent expoziția Innoprom, unde peste 150 de companii din Rusia și Belarus și-au prezentat cele mai noi utilaje agricole, de construcții și de transport. Cu toate acestea, cel mai important element de atracție nu a fost un tractor, o combină sau un excavator, ci o mașină de Formula 1 cu aspect unic, dezvoltată de compania belarusă Minsk Tractor Plant, scrie odditycentral.com.

La prima vedere, părea o mașină de curse ușor neobișnuită, dar cu cât o priveai mai mult, cu atât mai multe asemănări cu un tractor, ceea ce are sens, având în vedere că se presupune că a fost inspirată de pedigree-ul de constructor de tractoare al companiei și a fost construită folosind piese de tractor.

content-image

Dorința premierului Mișușțin

Ciudata mașină de curse are roți de tractor, faruri de tractor și chiar țevi de eșapament orientate în sus, dar tocmai acest design neobișnuit atrage atenția oamenilor. În timpul Innoprom, prim-ministrul rus Mișușțin și omologul său belarus Golovchenko au fost atât de impresionați de ea încât au cerut să facă o plimbare cu ea, dar au fost dezamăgiți să afle că modelul expus, la fel ca multe alte vehicule din cadrul expoziției, era doar o machetă strălucitoare.

Nu este clar dacă mașina de Formula 1 inspirată de tractor a fost doar o schemă inteligentă de marketing pentru a atrage oamenii la standul Uzinei de tractoare din Minsk de la Innoprom, sau dacă există cu adevărat o versiune funcțională. Ziarul rusesc Komsomolskaia Pravda susține că prima variantă este adevărată, dar alte câteva instituții de presă au relatat că Natalya Kurash, directorul Belinterexpo, o companie care organizează și desfășoară expoziții în Belarus și în străinătate, a declarat că o versiune funcțională există și că poate atinge efectiv viteze de până la 320 km/h.

Este greu de crezut că o mașină de Formula 1 construită din piese de tractor poate atinge viteze de peste 300 km pe oră, dar, din nou, tractoarele nu mai sunt la fel de lente ca pe vremuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.