Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belgia - 132 de arestări la o manifestaţie interzisă în Bruxelles

berlin proteste

Poliţia belgiană a arestat 132 de persoane, sâmbătă, în timpul dispersării unui miting împotriva restricţiilor de sănătate dintr-un parc din Bruxelles, care a fost interzis de autorităţi, potrivit unui bilanţ oficial publicat duminică, informează AFP, potrivit news.ro

Dispersarea a fost brutală, cu intervenţii cu tunuri de apă şi jandarmi călare. Incidente sporadice au avut loc în parc până la ora 21.00, a indicat Poliţia.

Citește și: BREAKING SURSE Începe PELERINAJUL în JUSTIȚIE pentru fostul ministru Bodog

Din cauza unui jet de apă, o persoană a rămas inconştientă şi alte 14 au fost rănite uşor, dintre care una rănită de un cal al Poliţiei. Trei poliţişti au fost spitalizaţi şi zece au fost răniţi uşor. Cinci persoane au fost reţinute, a precizat Poliţia.

Adunarea a fost organizată prin intermediul reţelelor sociale pentru a protesta faţă de restricţiil impuse în lupta contra pandemiei. Au fost prezente între 1.000 şi 2.000 de persoane.

O adunare similară organizată de 1 aprilie a reunit aproape 2.000 de persoane în acelaşi parc, dar a degenerat în confruntări când Poliţia a intervenit pentru a evacua spaţiul. Autorităţile au fost nevoite să trimită întăriri pentru a restabili ordinea.

Sâmbătă au intervenit 600 de poliţişti, mai multe tunuri de apă şi o unitate de jandarmi călare. Ei s-au poziţionat în jurul parcului, înainte de sosirea participanţilor.

Premierul Alexander De Croo le-a cerut oamenilor cu o zi înainte să nu participe la o manifestare interzisă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.