Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beneficiile usturoiului încolțit - De ce nu este bine să-l arunci

www.a1.ro
usturoi incoltit

Arunci întotdeauna usturoiul încolțit? Dacă da, este posibil să ratezi ceva important. Se pare că usturoiul încolțit este chiar mai puternic decât omologii săi proaspeți și dispune de o capacitate puternică antioxidantă, care oferă multe beneficii pentru sănătate, scrie realitatea.net.

Cunoscând beneficiile usturoiului, cercetătorii au vrut să vadă dacă usturoiul încolțit poate oferi aceleași beneficii pentru sănătate. Pentru această cercetare, oamenii de știință au analizat extracte din usturoiul proaspăt și din usturoiul încolțit.

Ce au descoperit aceștia? Extractele de usturoi au fost aproape la fel atunci când a venit vorba de conținutul lor fenolic, însă usturoiul încolțit a fost un pic mai puternic. Și, chiar dacă îți vine să crezi sau nu, atunci când au testat puterea antioxidantă a celor două tipuri de usturoi, cu alte cuvinte capacitatea lor de a detecta radicalii liberi și de a preveni daunele oxidative, usturoiul încolțit a avut de două ori puterea usturoiului proaspăt, scrie eva.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.